Johan Montelius (L), Anders Persson (LPo), Thomas Klockars (M), Tom Persson (SD) och Marcus Lundin (KD).

Nya styret i Lindesberg klart

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Det som slutade i kaos för drygt en vecka sedan, när Landsbygdspartiet satte krokben för en minoritetsregim i Lindesberg, har nu fått en lösning. På onsdagen presenterades den nya majoriteten bestående av Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna, Landsbygdspartiet oberoende och Liberalerna.

En titt i backspegeln och den pressträff som den då nya majoriteten bjöd in till inför sammanträdet kommunfullmäktige förra måndagen borde aldrig ha hållits. Där stod moderaten Lillemor Bodman och presenterade sig och Tom Persson (SD), Marcus Lundin (KD) och Nils Detlofsson (L) som den politiska majoritet som skulle ta över styret i Lindesberg. Anders Persson och hans LPo hade man skalat bort – och uppenbarligen glömt bort de två LPo-mandaten man har i fullmäktige.

Vid sammanträdets första beslut skulle en ny ordförande väljas i kommunfullmäktige och då röstade LPo med Socialdemokraternas falang och den nya majoriteten blev snuvad på ordförandeposten.

-Det här är ingen lätt process, sade Marcus Lundin under en ny pressträff idag onsdag. Men visst skulle vi ha börjat i en annan ände.

Istället för Lillemor Bodman var det nu Thomas Klockars som förde moderaternas talan.

-Nu har vi enats om ett borgerligt styre i Lindesberg där jag kandiderar till posten som kommunstyrelsens ordförande, sade Klockars. Vi kommer att lägga en gemensam budget och de frågor som vi kommer att prioritera till en början skolan, företagen och landsbygden. Vårt första beslut kommer att säkerställa att gymnasieelelverna öster om Lindesberg kan åka buss till skolan.

För Anders Persson blev resultatet av förra veckans kaos en seger.

-Jag ser mig inte som en segrare, säger han. Segrare är invånarna i Lindesbergs kommun.

Men Anders Persson ser även fram emot landsbygdsfrågorna i kommunen.

-Landsbygden är jätteviktig, slog han fast. Men vi sitter ju i ett läge där det inte är speciellt svårt att förbättra.

Även näringslivsfrågorna hamnar alltså högt på den nya dagordninngen.

-Vi har ju ofta hört att vi gör så mycket, sade Thomas Klockars med adress den förra majoriteten. Och kanske är det så, men då gör vi fel saker.

11 Comments

 1. Sven Erik Larsson! har du en annan syn på vad som är en grupp än oss i LPo?
  anser du att det är bara människorna som av olika anledningar har fått en plats i fullmäktige som ingår i din grupp?
  Vi i LPo ser i alla fall ALLA våra medlemmar som likvärdiga.

 2. Till alla er som har funderingar eller känslor kring Landsbygdspartiet Oberoende’s krav i förhandlingarna inför en ev ny majoritet.
  Jag kan lugna er alla med att vårat krav hade inget med vilket kön den tidigare kandidaten till posten som kommunstyrelsens ordförande att göra.
  Landsbygdspartiet oberoende
  Anser att alla människor oavsett kön skall bedömas utifrån kompetens och duglighet inget annat.
  I ovan nämnda ärende så blev Landsbygdspartiet oberoende
  Klar över att just denna person inte hade vårat förtroende att kandidera till den tilltänkta posten.
  LPo kan garantera alla Lindesbergs invånare att även i fortsättningen stå upp för våra värderingar inom politiken.
  Den som har frågor eller funderingar i ärendet är välkommen att ringa mej på
  0702861180
  Anders Persson
  Gruppledare
  Landsbygdspartiet oberoende
  Lindesberg

 3. Kan man jämföra det nya styret i Lindesberg med Robinson på tv?
  Den som inte sköter sig blir utröstad av Anders Persson Lpo.

 4. Hoppas vi får se många kvinnor från blivande majoritet på poster i kommunstyrelsen, nämnderna och övriga politiska uppdrag.

 5. Intressant att det är så vanligt att män går före kvinnor och att man ställer som krav att en kvinna ska bort . Inget unikt i världen och inte unikt i flera av kommunerna i norra länet.

 6. Vid nedläggning av landsbygdskolorna bildade moderaterna en majoritet tillsammans med (S) och liberaler. Nog har fel saker gjorts. I socialnämnden har ni varit med om det mest som har lagts ned. Blir intressant att se vilka beslut som är dom ”rätta”. Ulf Axelsson ( V )

 7. Kommer bli intressant i slutet av mandatperioden att se vad det nya styret klarat av att leverera! Tänker bl. a på de brister i kommunal service som drabbar landsbygden.
  Men enligt Anders Persson LPO verkar det vara ett av dom mindre problemen att lösa. Han säger så här apropå att landsbygden är viktig. Citat; ”Men vi sitter ju i ett läge där det inte är speciellt svårt att förbättra.”
  Då är bara att önska nya styret lycka till och hoppas att han har rätt, så att vi i slutet av mandatperioden inte bara konstaterar att det bara ”bidde en tumme”!

 8. Man börjar med massa löften (liknar rikspolitiken). Får se om det blir verkstad eller en tummetott.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.