Nya Tallen högtidligt invigd

i ETTAN/LINDESBERG

FRÖVI. Nya Tallen i Frövi invigdes under trevliga och högtidliga former på fredagen. Landshövding Maria Larsson och Riksbyggens vd Leif Linde klippte gemensamt bandet.

-Det gick åt mer dynamit än man planerat, men det är smällar man får ta, sade Maria Larsson i sitt invigningstal.

Det tog betydligt längre tid att få till stånd ett byggnadslov än vad det tog att bygga nya Tallen i Frövi. Planerna har funnits länge, men regler om buller och annat gjorde att planerna inte gick att realisera.

Men den 10 maj 2017 kunde landshövding Maria Larsson och övriga inblandade sätta spaden i marken som en symbolisk start av bygget.

Därefter har allt gått precis som planerat.

-Det här visar att det går, sade Maria Larsson.

Även Riksbyggens vd Leif Linde invigningstalade och avslutade sitt anförande med en värmländsk historia som han menade lika gärna kunde ha utspelats i Frövi. 24i förstod inte riktigt symboliken mellan en gubbe i Storfors i Värmland och en pingvin, men historien var rolig ändå.

En månad sedan inflyttning

På plats för invigningen fanns Annika Johansson, som tillsammans med maken redan den 14 december flyttade in i en trea i nya Tallen.

-Jag tycker det är jättebra, sade Annika. Det var lite krångel med spisen när vi flyttat in, men efter fem besök fixades det.

Är ni nöjda efter en månad?

-Ja, vi tycker det är jättebra. Vi sålde vår villa i Östhammar och har letat en vanlig lägenhet i Frövi under ett par år, men bestämde oss för Tallen när allt blev klart för bygget.

Och än har ni inte ångrat er?

-Nej, jag använder inte hissen än då man säger att det är bra motion att gå i trappor och jag vet att det finns gymnastikpass i Frövi och det är nära till sjön på somrarna. Vi har dessutom vår 14-åriga hund med oss hit och inte ens hunden verkar sakna landsbygden speciellt mycket. Men för oss blir det inte något mer gräsklippande eller snöskottande.

Landshövdingen Maria Larsson frågade om åhörarna frös. ”Har ni dragit ut mig för en invigning, så vet ni att det blir ett långt tal.”
Nya Tallen med landshövding, röd matta och allt…
Annika Johansson och hennes make flyttade in redan den 14 december.
Många skålade för det nya boendet.
Trots kylan var alla glada.
Så här såg det ut i 24i den 10 maj 2017.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.