Martin "Preben" Carlsson blir ny LIF-tränare. Bild: LIF Lindesberg

Nye LIF-tränaren: Vi kommer att vinna

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg presenterade sin nye tränare för sponsorer och andra inbjudna inför matchen mot Rimbo. Han heter Martin ”Preben” Carlsson och är ett erkänt namn på västkusten och tränade Anderstorp så sent som förra säsongen.

-Jag såg LIF mot Kärra färra helgen på plats och har följt LIF, säger Preben. Jag har känt på mig att det kunde bli så här.

Bara att konstatera att handbollsvärlden inte är speciellt stor och att Martin ”Preben” Carlsson hade rätt.

-Ricky ringde mig i söndags och eftersom jag inte har någon familj gick det snabbt, säger Preben. Nu är jag här.

LIF har anlitat en väldigt frispråkig tränare och göteborgare. En tränare som har en uttalad filosofi som inte kommer att hamna i god jord i Lindesberg, men som vet vad han vill och som inte kommer att tumma på sina idéer.

-Jag har en offensiv spelidé och så är väl också mitt DNA, säger Preben. Jag gillar att träna explosivitet och spänst och göra tunga spelare snabbare. Men jag vet att mitt koncept fungerar och hade aldrig tackat ja till LIF Lindesberg om jag inte sett potentialen i truppen.

Martin Carlsson har sin idé och den ska nu bli LIF Lindesbergs.

-Man måste ha en plan, säger Preben. Det handlar om att alltid ha ett passningsalternativ och inte bara en juggestart och skott. Det finns väldigt mycket potential i LIF Lindesberg och den ska vi utnyttja. Jag är en tränare som aldrig skäller, men som vill sprida glädje. Spelarna kommer att få höra en och annan dålig göteborgshistoria, men de tror jag att de kommer att gilla.

LIF Lindesberg spelar nästa match hemma mot Anderstorp kommande söndag och återstår då att se hur stora avtryck Martin ”Preben” Carlsson hunnit sätta.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.