Carl Skärström svarade för ett mål mot Borlänge.

Nyköping vann mot Lindlöven efter straffar

NYKÖPING. Lindlöven tog en poäng med sig hem från Nyköping, men tyvärr inte den poäng som krävdes för att laget ska vara klart för spel i Allettan. Löven förlorade onsdagens match i straffläggning efter en heroisk förlängning med två och sedermera en man mindre på isen.

Matchen slutade 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0).

Det var hockeymatchen när hockey är som bäst. Kamp in i det sista och med en kamp som slutade i hemmalagets favör – med lite tur.

Lindlöven hade den här matchen när backen Daniel Nilsson, framspelad av Carl Skärström, satte 4-3 efter sex minuter i den tredje, men ödet ville något annat. Hemmalaget hann kvittera och Lindlöven drog på sig ett par griniga utvisningar innan stjärnan Alexander Kovalonok drog på sig et matchstraff efter en checking to the head med drygt en minut kvar att spela.

Återstod en förlängning med en man mer för hemmalaget. En förlängning som Lindlöven genomförde på ett heroiskt sätt. Bäst bland de heroiska var Carl Skärström, fostrad i just Nyköping.

Straffar följde och som vanligt har målvakterna ett övertag. Duktige Daniel Eriksson i Lövenkassen tog det han kunde och blev bara lurad på en straff. På Lindlövens sida såg straffarna lite lama ut, bortsett från redan nämnde Skärströms, som renderade i ett snyggt mål.

För Lindlövens del betyder strafförlusten att man behöver ta ytterligare två poäng i grundserien för att ta sig till Allettan. Ledig vecka nu och därefter serieledande Mariestad hemma i Lindehov kommande onsdag.

Mål Lindlöven: Jesper Broeng, Carl Skärström, Jakob Marshall Olsson, Daniel Nilsson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.