Nykvist vill se korttidsjobb

NORA. Förre kommunalrådet Svenerik Nykvist (S) ser en möjlighet i att unga arbetslösa i Nora får korttidsjobb. Han vill nu i en motion att man tittar på möjligheterna att tillsätta en grupp som lagar och fixar till möbler och annat som annars skulle ha slängts.

Socialdemokraten Svenerik Nykvist oroar sig för ungdomsarbetslösheten i Nora, men ser en dellösning i en motion som lämnats in.

Nykvist pekar på en möjlighet att skapa korttidsjobb genom att undersöka möjligheterna att bilda en grupp med unga arbetslösa och långtidsarbetslösa som skulle fixa till möbler och annat som kastas på återvinningsstationen i Nora.

Sedan en tid kan man slänga möbler och annat, som idag tas tillvara av Gåvan för vidareförsäljning, men Nykvist ser alltså en möjlighet i att detta även kan ge arbetsmöjligheter för unga.

I motionen vill Nykvist alltså att möjligheten undersöks och han vill också att verksamheten i så fall ska ha dagöppet och att man också tittar på möjligheterna att ordna en lokal för verksamheten. Nykvist menar också att äldre långtidsarbetslösa kan fungera som handledare för de yngre.

2 Comments

  1. En god idé !

    Ta bort ungdomarna från gatan.
    Under den tid de sysselsätts, har de små möjligheter, att skaffa knark och sprit, samtidigt blir dom övervakade under dagtid och kan inte utföra inbrott.
    Nattetid är en annan sak, men socialen bör åka med polisen och titta in på ”festerna” och skjutsa hem ungdomarna, förutsatt att de har ett hem.

    Huvudproblemet är dock de som levererar sprit och narkotika i Bergslage och Nora Här görs det i princip ingenting. Kanske beroende på att det finns goda vinstintressen i mrknaden ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.