Omvända mässan blir en succé

i LJUSNARSBERG/Okategoriserade

Ronnie_EKOPPARBERG. Den 17 januari är det dags för den Omvända gymnasiemässan i Kopparberg och redan en månad innan mässan kan man prata om succé.

-Företagen tyckte det här var bra förra året och de vill vara med även i år, säger projektledaren Ronnie Edvardsson.

Att arrangera en omvänd gymnasiemässa har blivit populärt. Elever som fortfarande går på högstadiet, och står inför framtida val, får chansen att träffa framtida arbetsgivare.

Förra årets omvända gymnasiemässa bestod i att 15 arbetsgivare fanns på plats och utvärderingen visade att såväl elever som företagare tyckte det var givande. Till mässan den 17 januari är redan drygt 40 arbetsgivare klara.

-Det kan bli uppåt 50, säger Ronnie Edvardsson. Alla tycks vilja vara med.

Ronnie försöker räkna upp vilka yrken som finns med på mässan.

-De flesta som finns här i Ljusnarsberg är representerade, säger han. Bryggeriet, IT-branschen, polis, ambulans, räddningstjänsten, handel, konditoryrken, kultur och turism.

Och kanske går drömyrket att hitta på hemmaplan.

-Det känns som om de jordnära yrkena är på väg tillbaka, säger Ronnie. De drömjobb många unga hade för några år sedan verkar lagda åt sidan.

1 Comment

  1. Bra initiav men glömde ni att för att locka eventuellela arbetstagare så krävvs det att företagen tjänar pengar, dvs kunder. vem driver en butik med anställda utan omsättning. bara frågar?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.