Laura Reeks håller klass, men hur är det med övriga?

Örebro obarmhärtiga mot Lindesberg

ÖREBRO. Örebro Volley var obarmhärtiga när Lindesberg kom till Idrottshuset för elitseriesäsongens första derby på fredagen. Hemmalaget visade direkt vilket lag som bestämde och vann också följdriktigt med 3-0 (25-19, 25-18, 25-15).

Segern hemma mot Svedala var förstås bra, men först i kvällens match mot Örebro började sannolikt Elitserien 2019/2020. Och Örebro var bättre, betydligt bättre.

Lindesberg har, som vanligt, börjat från noll när elitseriesäsongen drar igång. Normalt är väl att behålla halva truppen och fylla på med lite nytt, men så verkar det inte bli i år. Lindesberg har tappat hela det unga garde som kämpade på gymnasiet och har fått tre proffs som knappast kan bära ett helt lag.

Paula Reeks skulle platsa i vilket elitlag som helst i Europa, men inte ens en flerplatsspelare som Reeks kan landa mjukt i Lindesberg, Janssen är lång och svårfångad när hon får tillfälle, men inte den stjärna Lindesberg behöver. Kanadensiskan Braedyn Tutton är riktigt bra, men kräver en riktigt bra omgivning, och det har hon inte, så här långt, i Lindesberg.

Vad Lindesberg har i den berömda pajpen är okänt. Alla förmodar att laget har något mer att gå på, men ingen vet.

Poäng Lindesberg: Paula Reeks 9, Braedyn Tutton 6, Katrina Janssen 5, Antonia Babic 3, Sofie Fahlin 3, Linnea Skogsberg 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.