Oskar Cosmo ny i LIF Lindesberg

LINDESBERG. LIF Lindesberg presenterade på fredagen sitt första nyförvärv inför nästa säsong i Oskar Cosmo, som närmast kommer från IFK Ystad i Handbollsligan.

Att det måste in spelare utifrån har stått klart länge för LIF Lindesberg. Den förra säsongen slutade i och för sig med ett nytt kontrakt, men att enbart fortsätta med samma material skulle kunna vara förödande för det allsvenska kontraktet.

Oskar Cosmo är en riktigt tuff försvarsspelare och barndomsvän med Herman Bosson, som fick fjolårssäsongen förstörd av en korsbandsskada. Cosmos CV går inte av för hackor efter flera års spel på hög nivå med IFK Kristianstad, OV Helsingborg och nu senast IFK Ystad i Handbollsligan. Cosmo är mittsexa, men företrädelsevis en försvarsgeneral.

Med Oskar Cosmos underskrift på ett kontrakt kan nu truppbygget ta fart på allvar. Vännen Herman Bosson väntas vara tillbaka till säsongsstarten, men för Jesper Nilsson handlar säsongsinledningen om fortsatt rehab efter korsbandsskadan.

Cosmo är den åttonde spelaren som är klar för nästa säsong, där det är klart att Gustaf Ekström slutar och att Linuz Andersson och Ludvig Mattsson inte kommer att finnas kvar. Bland de tunga namnen är det, som vanligt, osäkert med fortsatt spel för stjärnan Fatlum Ahmeti.

LIF Lindesbergs trupp så här långt:

Robert Mjörnander, MV

Joel Karlström, 9M

Asso Eliassi, 9M

Fabian Lindholm, 9M

Thomas Einarsson, V6

Algot Hane, H6

Max Broman, V6

Oskar Cosmo, M6

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.