Oskar räddade poängen

i LINDESBERG/Okategoriserade/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesbergs Oskar Erixon räddade en poäng till LIF med ett kvitteringsmål i slutsekunderna mot IFK Ystad. 24-24  ()slutade matchen.

– Jag tycker ändå att det är vi som för matchen, säger Oskar. Det är lite tillfälligheter vilket av lagen som har bollen i slutet.

Det såg ut som om LIF Lindesberg hade matchen mot IFK Ystad under kontroll. Jämnt under större delen av den första halvleken men LIF ändå numret större och hemmalaget kunde gå till pausvila med ledning 12-9.

Ändå släppte LIF Lindesberg in IFK Ystad i matchen och gästerna hade en enbollsledning med tio minuter kvar. En ledning som dock LIF utjämnade och förvandlade till 23-22 med de magiska fem minuterna kvar. Då det gick grus i målmaskineriet.

– Vi kommer till bra lägen, säger Oskar Erixon. Jakob kommer i bra läge och skjuter fint men deras målvakt gjorde det mycket bra.

Skillnaden jämfört med premiären borta mot Alstermo var stor, menar Oskar.

– Mot Alstermo fungerade försvaret, men inte anfallsspelet, säger han. Nu fungerade försvaret och anfallsspelet fungerade bättre. Men fortfarande finns det mycket vi kan jobba på.

Oskar Erixon kommer inte riktigt till sin rätt i det sidgående anfallsspel som LIF emellanåt faller in i och har önskemål om ett lite snabbare spel med mer tryck.

– Ja, lite mer kontringar skulle jag vilja ha, säger han. Vi måste komma iväg när vi har ett så bra försvarsspel.

Oavgjort är ett steg i rätt riktning och Oskar Erixon summerar kvällen klokt.

– Vi är på rätt väg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.