Sportchefen Tomas Östlund i intervjustolen inför kvartsfinalspelet.

”Osten” räds inget lag i kvartsfinalen

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund ser fram mot Lindlövens kvartsfinalspel om en knapp vecka och han säger att man inte räds något av de åtta lag som kommer att få chansen att spela mot Lindlöven.

-Ska vi ta oss någonstans måste vi ju vinna, säger han ärligt. Och oavsett vilket lag det blir i kvartsfinalen ska vi ge dom en jäkla match.

Nu vet alla vad som gäller. 14 lag är klara för kvartsfinalspelet och två ytterligare bli klara på lördag eller söndag efter Play In-matcherna mellan tvåan och trean i respektive vårserie. Just nu, efter tisdagens inledande möten, är det fördel Tegs SK (som besegrade Wings Arlanda borta igår) och för Halmstad Hammers (som besegrade Tranås borta).

-Det var tråkigt att vi missade Allettan, säger Tomas Östlund. Men det positiva i vårserien är att varje match har varit som en kvalmatch. Tänker man så känner vi oss redo för de här kvalmatcherna.

Lindlöven har tränat hårt för det som komma skall och på tisdag, när en nu okänd motståndare dyker upp i Lindehov, kommer Lindlöven att vänta med varm hand. Och segervapnet är att ett bra defensivt spel ska skapa ett bra anfallsspel.

-Vi spelar som förra säsongen, men mycket bättre, säger Tomas Östlund. Vi har tränat försvarsspel över hela isen under hela säsongen och jag tror att många lag tycker att vi är jobbiga att möta.

Ett ungt Lindlöven spelar ett spel som kräver exakt lika mycket av samtliga spelare. Åker man inte skridskor i den mening som huvudtränaren Jonas Dufåker vill, är man helt enkelt inte med. Lindlöven har inte några fixstjärnor alls i vinter.

-Nej, det handlar om att alla gör grundjobbet, säger Osten. Vi blir bättre och bättre och oavsett vilket lag som kommer till Lindehov på tisdag, kommer vi att ha en bra chans. Kaxigt kanske, men vi får väl se.

Så här långt i vinter har de flesta lag inte orkat hålla Lindlövens tempo i tre perioder.

-Det är ju så vi spelar och vi har många spelare som orkar, säger Osten.

Lindlövens motståndare på tisdag 22 mars blir klar någon gång under söndagskvällen, efter det att matcherna i Play In är färdigspelade. De lag som kan välja Lindlöven är Boden, Surahammar, Kalix och Piteå från den norra delen och Väsby, Karlskrona, Mariestad och Dalen från den södra.

-Det vore kanske kul att möta Väsby med vår gamle tränare Jussi Salo eller Mariestad som vi hade i vår serie under hösten, men egentligen spelar det ingen roll, säger Tomas Östlund. Vi tar även en långresa upp till Norrland igen om vi måste. Vad vi mest önskar är att alla som gillar Lindlöven och hockey kommer till Lindehov på tisdag och stöttar oss.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.