Joel Karlström går från klarhet till klarhet.

Oväntat tufft för LIF Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg fick det oväntat tufft när Hallstahammars SK besökte Lindesberg Arena på fredagskvällen. Ett fredagsgosigt hemmaförsvar i den första halvleken och en storspelande målvakt i Hallstahammar, Martin Hising, ställde till det för LIF.

LIF Lindesberg-Hallstahammars SK slutade dock 32-28 (12-15).

Inledningsvis är det imponerande att 607 åskådare lockats till Lindesberg Arena denna fredagskväll, trots att varken Rimbo eller Amo stod för motståndet. Hallstahammar är knappast en publikmagnet på någon bortaarena i Sverige.

Men Hallstahammar hade målvakten Martin Hising i den första halvleken och detta är nog en målvakt LIF Lindesberg borde kontakta inför kommande säsong. Betydligt bättre än Simon Ongeri, som startade i LIF-målet. Och kontaktar man ändå Hallstahammar i värvningssyfte kanske man ska ta ett snack även gällande vänsternian William Hermansson, som gjorde 10 mål på fredagen.

Annars inte så spännande. LIF ställer en allsvensk trupp på planen och få lag kommer att orka stå emot i 60 minuter. När Tobias Varvne, Herman Bosson, Joel Karlström och Jesper Nilsson vill går det alldeles för snabbt för division 1.

Vad är det då som gör att ett lag som Hallstahammar kan göra 28 mål på LIF Lindesberg – i Lindesberg Arena? Ja, ett mysigt försvarsspel av LIF i den första, ett målvaktsspel av Martin Hising i Hallsta och ett för lågt tempo i LIF:s anfallsspel, kan nog vara de tre viktigaste svaren. LIF må gärna spela 6-0-försvar på papperet, men att bara stå och vänta på sin motståndare duger inte. Nu fick Hallstahammar komma med ett attacksteg mot sin försvarare och kunde många gånger skjuta vid sidan om denne, osynligt för LIF:s målvakter. Och herregud, LIF Lindesberg släppte in 29 mål mot svenska mästarna Ystads IF i ATG Svenska Cupen i augusti.

Nästa match går av stapeln nästa söndag mot IFK Tumba borta.

Mål LIF Lindesberg: Joel Karlström 7, Herman Bosson 6, Jesper Nilsson 5, Asso Eliassi 3, Emil Pettersson 3, Tobias Varvne 3, Jesper Gyllby 2, Oskar Cosmo 2, Hampus Högberg 1.

Herman Bosson är klassen bättre än i fjol.

Tobias Varvne är som vanligt den som styr.

Första bollkontakten innebar ett snyggt mål av Jesper Nilsson.

1 Comment

  1. Lif Lindesberg spelade bara med 4 spelare enligt Tomas Källberg ! fy vad orättvist mot andra spelare som sliter i försvaret, samma spelare som nämns av T Källberg efter varje match oavsett ……

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.