Tomt på verksamhet sedan Charlottenlunds Padelcenter tvingades stänga på måndagen.

Padelhallen tvingades stänga omedelbart

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Charlottenlunds Padelcenter i Strands gamla lokaler på Bandygatan i Lindesberg har haft en lysande start på verksamheten, men tvingades omedelbart stänga den populära anläggningen på måndagen.

-Jag fick ett brev i fredags där man skrev att om vi inte stängde omedelbart skulle vi få ett vite på över 600000 kronor, säger entreprenören Per Eriksson.

Per Eriksson har inte en aning om när padelhallen kan öppna igen och han menar att bollen ligger helt hos Samhällsbyggnadsnämnden.

-Jag är otroligt ledsen att det ska behöva bli så här, säger Eriksson. Det här handlar ju om detaljplanen för området, men den har ju kommunen jobbat med sedan 2014 och man kan ju tycka att det borde kunna gå lite snabbare. Nu drabbas mängder av padelspelare, som inte längre har någonstans att ta vägen.

Alla inblandade, politiker såväl som tjänstemän, har vetat om att området är detaljplanelagt som industriområde, men att anpassa en detaljplan kan uppenbarligen dra ut på tiden. För att komma vidare har man gett tillfälliga lov till en rad andra verksamheter som bedriver annat än industri – men inte till padelverksamheten.

-Jag hoppas att man kan skynda på det här ärendet nu och åtminstone ge oss ett datum att förhålla oss till, säger Per Eriksson. Det här är inte bra för Lindesbergs kommun och jag har varit nedringd sedan jag meddelade detta i lördags.

24i har utan lycka sökt ansvariga i Samhällsbyggnadsnämnden, men återkommer i ämnet så snart vi kan.

8 Comments

  1. Det finns padelhall på Lindegym. Har aldrig sett någon spela där de senaste 3 månaderna mellan 7-9 på morgonen

  2. Jag brukar inte hålla SBB högt i flertalet ärenden, men nu hoppas jag innerligt att de står på sig. OM du inte har tillstånd så kan du väl inte bygga och sen hoppas att du får det i efterhand. Det skulle inte ske för vanliga privatpersoner.

  3. Bolist som nämns är det är väl brodern som huserar äger. Kan det möjligen vara ett släktdrag att inte följa reglerna om det nu stämmer det du skriver?

  4. Synd tycker jag. Jag började spela i somras och tycker det är kanonkul. Har haft lätt att hitta tider att spela på med många banor och svårt att hitta tider på golfklubben. För mig är det här väldigt tråkigt.

  5. Underbart att framför allt hamburgerrestaurangen fått tillstånd att starta från noll i ett industriområde, men jag fattar inte vad det är för skillnad på mejk och padelhallen? Tydligen gäller samma regler för Lindehov och curlinghallen och visst finns det väl personer som bor permanent i industrilokaler inom detaljplanen?

  6. Visst ska hanteringen kunnat skötas snabbare MEN svårt att tycka alltför synd om den som drar igång utan att ha allt klart i förhand. Man kan ju inte bara räkna med att allt säkert löser sig till det bästa.

  7. Om vi vanligt dödliga ska förhållla oss till regler borde även Eriksson göra det. Antar han varit väl insatt i vad som gäller men ändå bygger han och öppnar sin padelhall. Sen när myndigheterna uppmärksammas och vidtar de åtgärder lagen föreskriver så gråter han ut i media. Var väl nåt liknande när han byggde om ICA om jag inte minns fel. Gör rätt från början så blir det ju bra till slut

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.