Peter Asplund med solisterna Vivian Buczek, Linda Pettersson och Emmalisa Hallander.

Peter Asplund och Whispering Band till Lindesberg

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

LINDESBERG. Lördagen den 3 december klockan 18 blir det en riktig julshow i Lindeskolans aula. Då framträder nämligen trumpetaren Peter Asplund tillsammans med Vivian Buczek, Linda Pettersson och Emmalisa Hallander och Whispering Band.

Peter Asplund, mannen med sammetsrösten och den gyllene trumpeten uppträder ännu en gång med Whispering Band i en jazzbetonad, sprakande julshow tillsammans med de underbara vokalisterna Vivian Buczek, Linda Pettersson och Emmalisa Hallander.

Amerikanska och svenska julklassiker kommer att framföras i nya fräscha arrangemang. Allt i enlighet med Peters musikaliska devis att genom storbandet och sångsolisterna visa att det inte är så långt mellan de olika jazzgenrerna. Bra jazz är bra jazz, oavsett om det avser musik från 1920-talet eller modernare tid.

The Christmas Feeling är helt enkelt Peter Asplunds förnämliga sätt att presentera klassisk julmusik på ett härligt svängigt och positivt sätt. CD:n som lanserades lagom till jul 2013 mottogs av recensenterna bland annat som det ”ultimata julalbumet” och att den genom ”generös värme och smakfullt urval av sånger med råge uppfyller alla kriterier för en lyckad julskiva och julkonsert”.

Entré 275:- + avg. Förköp Blombergska bokhandeln och ev kvarvarande biljetter på plats en timme innan konsert.

Whispering Band innehåller flera medlemmar med Lindesbergsanknytning.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.