Philip Gehrman med värstingpolon en veckan innan starten av årets Rally X Nordic Supercar.

Philip femma i premiären i Höljes

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

HÖLJES. Philip Gehrman tog en hedrande femteplats när finalen i den första deltävlingen i RallyX Nordic avgjordes på lördagen i värmländska Höljes. En strulig start på dagen, men till slut en lyckad avslutning på dagen.

-Jag är jättenöjd med dagen, då vi har gjort enorma framsteg med bilen, säger Philip.

Egentligen började strulet redan under fredagens träning, då Team Gehrman inte hittade riktigt rätt med inställningarna av bilen. Inställningarna, som skulle kräva en extra artikel att beskriva, fungerade bättre på lördagsmorgonen, men då fick Philip inte riktigt till starterna, något som äär extremt viktigt i rallycross. Ute på banan funkade dock bilen bättre och bättre.

Philip tog sig till final som trea i Supercar, men startade finalen från bakre ledet. Han valde Jokervarvet direkt och försökte sedan jaga ifatt, men nådde inte riktigt fram.

-Min tillit till bilen är enorm, säger Philip. Den fart som vi har haft idag är så sjukt hög att den kan jämföras med den absoluta toppen i EM och VM.

Helgen i Höljes innehåller även deltävling 2 i RallyX Nordic under söndagen och Philip ser förmodligen möjligheter till en ännu bättre placering än idag.

-Vi laddar för en riktigt blöt dag med rikligt med regn, säger Philip.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.