Philip fick nöja sig med semifinal

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

HÖLJES. Rallycrossföraren Philip Gehrman fick nöja sig med att ta sig till semifinal när den andra omgången av Rally Nordic avgjordes i Höljes på söndagen. En påkörning direkt efter start i semifinalen gjorde att Philip snurrade.

-Jag kommer iväg igen, men hade då tappat all närkontakt med övriga bilar, säger Philip.

Söndagen började tufft för Philip Gehrman. En dålig start i det första kvalificeringsheatet, men Philip lyckades köra upp sig till en tredjeplats i heatet och en sjättetid totalt.

I det andra kvalificeringsheatet (Q2) blev Gehrman påkörd och en drivaxel gick sönder, men Philip lyckades fullfölja. Strulet fortsatte i Q3 med problem i starten, men ruggigt snabb ute på banan tog sig Philip vidare till semifinal.

I semifinalen fick bilen framför Philip stopp och med minsta möjliga marginal lyckades Philip väja, men då kom en annan bil från vänster och tryckte till Philips framhjul och en snurr gick inte att undvika.

-Det är svårt att göra något annorlunda, men sådan är sporten, säger Philip Gehrman. Men om bara två veckor ska vi till Danmark för omgång 3 i RallyX Nordic och då blir det fullt ladd igen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.