Planeringsresan till Riga: Osmakligt

i ETTAN/NORA/Okategoriserade

NORA. Politikerna i Nora tar ut svängarna. Inte bara genom en ohelig majoritet. Nu ska de styrande åka till Riga för att planera.

-Jag vet inte vilka som ska åka eller hur många det är, men jag tycker det här är rent osmakligt, säger Camilla Andersson Larsson (V). Det här är faktiskt i ett läge där Nora kommun ska spara 35 miljoner.

Det ser verkligen inte bra ut. De styrande politikerna i Nora väljer alltså att åka till Riga för att planera för det kommande året.

-Självklart behöver man planera, men då får man lösa det på ett annat sätt, säger Camilla Andersson Larsson. Man gör helt enkelt inte så här.

Camilla Andersson Larsson är mycket negativ till hur de styrande väljer att göra och säger sig inte själv ha tackat ja till något liknande, men låter inte förvånad.

-Man måste fråga sig hur en sådan här sak uppfattas, säger hon. Hur känns det för personal som sliter för att få ihop det? Jag tycker det här är rent osmakligt.

Andersson Larsson preciserar.

-Visst krävs planering, men det här handlar om att prioritera. Jag tycker det är osmakligt.

24i kommer att granska kostnaderna för planeringsresan. Det kan handla om resekostnadnader, boendekostnader, mat, övriga kostnader samt traktamenten och annat.

3 Comments

 1. Typiskt när man är maktfullkomlig ! Det är ju våra pengar de åker för !!
  Men kära Ni , TÄNK om !

 2. Men kära nån !

  Så här gör ju alla pampar. Lite ”fringisar” är ju en del av ”apanaget”. Nöjeskontot får inte belastas av att det är dåligt med pengar till äldrevården.

  Vad som är intressant är vilka som träffas, för att skriva avtal utom räckhåll för
  snokande skattebetalare.

  Brygghuslokalerna dög inte i det här fallet Nån Norabo kunde ju trilla in, så att
  man blir ”påkommen”.

 3. Det finns mycket som är osmakligt i Nora kommun.
  När man inte har råd att ta in vikarier som ska täcka upp för ordinarie personal som är sjuk pga kostnader inom omsorgen så är det enbart oförskämt att lägga pengar på en ”planeringsresa” för politiker. Det finns lokaler i kommunen som är gratis att använda och tag med egen matsäck eller betala lunchen själv..så brukar annan personal får göra vid planerings dagar.
  Men att V nu tycker att det är oförskämt att resa när det ska sparas pengar gör mig arg. För det är ju Camilla o Solveigs styre som gjort att det saknas pengar o att det ska sparas genom usla beslut och mycket dåligt omdöme.
  Det ska vara totalstopp för politiker gällande all representation, resor, kurser , konferenser tills dess att politikerna kan hålla budgeten i balans. Och det ska även innebära att vikarier ska tillsättas från första timmen någon är sjuk, allt annat är orimligt.
  Hur många timmar extrabemanning hade omsorgen fått för de pengar som nu ska slösas bort? Dessa timmar som en utmattad och ständig åsidosatt utnyttjad personalgrupp verkligen skulle behöva ha extra hjälp.
  Politikerförakt är självförvållat och många gånger välförtjänat!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.