Politiken just nu handlar om företagarna

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Lindesbergs kommun höll på torsdagen sin åttonde pressträff angående Corona-virusets framfart och kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S) visste vart fokus fanns.

-Den politiska dagordningen just nu handlar om våra företagare, sade Gustavsson.

Irja Gustavsson sade under pressträffen att hon fått och får väldigt många samtal från oroliga företagare och hon klargjorde att hon gör vad hon kan för att företagarna ska få den service de behöver.

-Företagande är vad politiken handlar om just nu, och jag försöker göra det jag kan, sade Irja Gustavsson. Det börjar bli tufft för våra företag och vi måste göra vad vi kan för att stötta.

Exakt vad som gjorts från kommunens sida så här långt kan Irja Gustavsson inte svara på i detalj, men hon säger att kommunens näringslivsavdelning arbetar för högtryck.

På frågan om kommunen reducerat hyrorna för de företag som hyr av kommunägda FALAB/LIBO svarar Gustavsson lite svävande. Många tror att om LIBO/FALAB medger hyresreduktion skulle övriga hyresvärdar också kunna tänka sig en reduktion.

-Det är ju inte så många företag som hyr av LIBO eller FALAB, säger Irja Gustavsson. Men självklart vill vi se att så många företag som möjligt överlever det här.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.