Politikerna på besök i företagens vardag

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Under onsdagen arrangerades en näringslivsdag för politikerna i kommunfullmäktige i Lindesberg och de folkvalda fick besöka Eriksson Fastigheter och EBAB.

– Vi vill gynna våra företag så mycket vi kan, sade kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S). Därför är den här typen av möten väldigt viktiga.

Det var ingen stor grupp politiker som gästade Bengt-Erik Persson på EBAB på onsdagseftermiddagen när 24i var med. Men politikerna lyssnade intresserat på vd:n Bengt-Erik Perssons information om företaget och de flesta hade sannolikt ingen aning om att koncernen MBP-Holding, där EBAB ingår, har 130 anställda och förutom i Lindesberg finns i Örebro, Köping, Karlskoga och Skövde.

– Lite roligt är att vi byggde den här delen av lokalen åt Por-Pac 1996, berättade Bengt-Erik Persson. Sedan kom vi hit till lokalerna igen 2012 och har varit här sedan dess.

EBAB jobbar huvudsakligen med byggservice och försäkringsskador och är idag försäkringsbolaget Folksams tredje största entreprenör inom försäkringsskador.

Och just nu håller man på att bygga till dotterbolaget Hyrmaskiner med 200 kvadratmeter, en storsatsning som är tänkt att öppnas i mitten av januari.

Kommunalrådet Irja Gustavsson var nyfiken på hur Bengt-Erik Persson upplever den service som kommunen står för och hur en kommun kan underlätta för företagen.

-Jag upplever inte Lindesbergs kommun som någon bromsklots, sade Bengt-Erik Persson. Den här näringslivsrankingen bryr jag mig inte om. Men visst tycker jag att man kan öppna upp och skapa en reception på gamla kirurgen för att öka servicen och det handlar ju inte bara om oss företagare. Lindesberg ska ju helst bli större för att företagen ska kunna utvecklas och då måste servicen mot invånarna vara bra.

Från vänster: Irja Gustavsson, Ingela Larsson, Bengt-Erik Persson, Per Söderlund. Margareta Andergard och Maria-Pia Karlsson.

1 Comment

  1. När jag ser bilden, klarnar det varför ”landsbygden skall leva”, behandlas som något katten släpat in !

    De höga politikerna saknar skyddskläder och stövlar !

    Går naturligtvis inte att sätta sig i långlunch och ideologiska sammanträden och osa ko, häst och svinskit. Dessutom finns det folk som är allergiska.

    Skulle man till äventyrs,skaffa sig vita skyddsdräkter, för besök ute i verkligheten, kan man ge sig den på att, dagispersonalen skall ha gratis arbetskläder, till skydd mot smittsamma ungar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.