Politikerna sade nej till att öppna akuten

i ETTAN/HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA

ÖREBRO/BERGSLAGEN. Region Örebro läns Hälso- och sjukvårdsnämnd har under torsdagen behandlat den utredning som gjorts angående den nattetid stängda akuten på Lindesbergs lasarett. Resultatet blev att man kör över den mycket stora folkvilja i den norra länsdelen som vill återöppna den nattetid stängda akuten.

-Hela detta ärende är misskött från början till slut, säger Monika Aune (MP). Beslutet om neddragningen togs förra året utan att alla relevanta underlag presenterades för oss politiker. Dessutom har regionen helt misslyckats med att bevisa varför neddragningen skulle göras och hur den gynnar befolkningen i norra länet.

Alla vet vilka yttringar som beslutet att stänga nattakuten medfört i 24i-kommunerna. Protester och debattinlägg har avlöst varandra ända sedan man införde nattstängt under hösten.

Men de styrande politikerna i Region Örebro län (S+C+KD) brydde sig inte om vad folket i norr tycker och röstade ned Monika Aunes förslag om att återställa akuten på Lindesbergs lasarett och starta en medborgardialog.

-Förtroendet för sjukvården bygger på en förtroendefull dialog mellan invånare och region, menar Monika Aune. Den dialogen har helt hållet uteblivit och den här organisationsförändringen har pressats igenom mot folkets vilja.

-Socialdemokraterna tillsammans med Centern och KD lever i en förgången tid när man tror att det räcker med ett nämndbeslut i en kontroversiell fråga och att människor nöjer sig, säger Monika Aune. Idag krävs att dialoger hålls för att få acceptans för sin politik.

Vad det här får för konsekvenser för oppinionen i den norra länsdelen är oklart, men arbetet för att återöppna akuten kommer sannolikt att fortsätta.

4 Comments

  1. Och Kd tror att det lokala inflytandet ökar om man förstatligar sjukvården !!!

  2. Vad anser övriga partier? Är dom för att det hålls öppet så är det ju inget svårt val när det är nästa val så att säga!

  3. Varför är det alltid ”politikerna” som vet bäst ! Ska inte de vara folkets uppfattning och inte sitt EGET .??????????????????

  4. Makten har talat. Dessvärre står det här för någonting mycket mer, som är oroväckande för framtiden. ”Storstad” kör över landsbygd, och det kanske bara är en början. Man har lagt ned 7 lasarett inom Bergslagen:
    Västmanland, Dalarna, Värmland och Gästrikland, under de senaste 30 åren!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.