Pressen hårdare efter storförlust

i SPORT

LUND. LIF Lindesberg började överraskande bra borta mot H43 på söndagen. Men över 60 minuter räckte inte LIF till och det blev till slut elva måls underläge. Matchen slutade 33-22 (14-10) till H43.

– Jag är ändå nöjd med första halvlek och framför allt med första 20 minuterna, säger LIF-tränaren Herman Arenvang.

LIF Lindesberg överraskade H43 Lund med en vass inledning. Under de första 20 minuterna hade LIF bra häng på hemmalaget och alla dess stjärnor.

– Vi hade definitivt bra koll på dom då, ssäger Herman Arenvang.

Tyvärr orkar inte årets LIF Lindesberg hålla spelet uppe på samma nivå under en hel match. H43 ryckte ifrån till 14-10 i halvtid och gjorde en mäktig inledning på den andra halvleken.

– Dom kunde göra 5-0 i början av den andra och vi missade många bra lägen. Då vinner man inte matcher här nere, analyserar Herman Arenvang. Från start hade vi ett bra driv och gick rakt på mål.

Att det till slut rasar iväg och blir elva måls skillnad i slutprotokollet är såklart inte bra, men Herman Arenvang anser ändå att LIF Lindesberg är på rätt väg.

– Vi visade idag att vi är obekväma att möta och det ska vi fortsätta vara, säger han. Visst är det tungt just nu, men det blir inte bättre av att gnälla. Vi har Petter Lindstedt på väg tillbaka och han kommer åtminstone att göra det lite lättare för de andra med sin tyngd. Som lag tycker jag att vi står upp bra mot H43 och det är ju så det är; vi måste förlita oss på kolektivet.

Herman Arenvang är lojal och skriker inte högt efter förstärkningar.

– Det är väl inte direkt läge att komma med en önskelista nu, säger han. Nu har vi Tumba hemma och då ska vi spela lika bra under 60 minuter som vi gjorde de första 20 idag.

1 Comment

  1. Byt tränare innan det blir Div. 1 för Lif. Det är uppenbart att nuvarande inte räcker till.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.