PRO ryter till mot regionledningen

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg från PRO:s Reidar Johansson och Jerry Elvin vänder man sig till ansvarige politikern Karin Sundin och hälso- och sjukvårdsdirektören Jonas Claesson. Man vill helt enkelt inte bli bortdribblade och vill att frågor besvaras med fakta. Läs debattinlägget här.

Sluta med att misskreditera oss!

Den 29:e september genomfördes en demonstration med PRO i Lindesberg som arrangör vid Lindesbergs lasarett.                                                                                                                          Demonstartonen riktade sig mot den nattliga journedstängningen från 21.00 till 07.30. Hundratals personer som uppfattat faran med den nattliga journedstängningen deltog.                         

Vi har skrivit brev, sänt rekommenderade brev men alltid besvarats med tystnad. 

Radio Örebro intervjuade Karin Sundin (KS) dagen efter demonstrationen, den 30:e september, reportern frågade KS flera gånger varför man konsekvent har bestämt sig för att inte svara. KS svarar då att hon svarat oss alla och då speciellt Reidar Johansson (RJ).                                   

Fakta i detta är att KS och RJ inte talats vid sedan vi från PRO överlämnade protestlistor i december 2019, någon annan har hon heller inte talat med.                                                                  Reportern föreslog att KS skulle slå RJ en signal, vilket KS tyckte var en bra idé, i skrivande stund har telefonen varit tyst.

Från PRO Lindesberg sände vi ett rekommenderat brev till Regionledningen. Ni valde att inte kvittera ut brevet. I samma intervju pratar KS om det påstådda brevet som aldrig kommit fram. Självklart är det så att om man nonchalerar och inte kvitterar ut ett rekommenderat brev så kommer ju brevet aldrig till mottagaren, det vet alla.               

KS sluta slingra Dig, Du tär på Ditt förtroendekapital.

Den 17 september (24i) och den 23 september (NA) publicerades en insändare med rubriken Stängt betyder öppet? Denna insändare besvaras av Jonas Claesson (JC) den 1 oktober.                                                                              

Med en åsnas envishet fortsätter JC med sin rubrik Öppen akut dygnet runt.                                       JC, varför rundar Du fakta?

Åter till verkligheten.                                                                                                                                              Nyligen kom en njurstenspatient till Lindesbergs lasarett, eftersom klockan sedan länge passerat 21.00 fick patienten reda på att här finns ingen läkare Du måste till USÖ.                                        

Efter en tids väntan blev det transport till USÖ väl där ytterligare väntan i akutkön tillsammans med boende centralt och söderut i regionen.

Eftersom både KS och JC envist hävdar att akuten i Lindesberg är öppen dygnet runt, varför tvingades denna njurstenspatient att transporteras till USÖ med timmar av förlängd smärta? Kirurgi-, ortopedi- och urologipatienter tvingas åka under den nattliga journedstängningen till USÖ alternativt Karlskoga lasarett.                                                                                                                                                                            KS och JC, sluta dribbla, vi alla närvarande på demonstrationen kräver att besvaras med fakta.Reidar Johansson ordf. PRO Lindesberg.                                                                                                         Jerry Elvin sekr. PRO Lindesberg

1 Comment

  1. Varför är det så svårt att läsa och förstå skriven text? Om man går in på Region Örebros hemsida och söker på Lindesbergs lasarett står följande att läsa.

    Från 28 september år 2020:
    Mellan klockan 21.00 och 07.30 hänvisas patienter med akuta kirurgiska eller ortopediska besvär till akutmottagningarna i Örebro eller Karlskoga. Till dessa besvär hör exempelvis buksmärtor, djupa sår om behöver sys, brutna ben, kan inte kissa, kraftiga ryggsmärtor.

    Det torde inte vara så mycket att fundera över, även för politiker och tjänstemän i beslutande positioner. Det är ju akuta situationer som är just akuta och skall tas om hand akut, inte skickas runt till USÖ eller Karlskoga.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.