Psykolog föreläser – helsöndag i Bergslagskyrkan

i ETTAN/NORA

NORA. Ett annorlunda grepp, kan man beskriva det, när Bergslagskyrkan, Nora, inbjuder till en seminariedag en söndag, med föreläsningar av en känd psykolog. Det blir alltså ingen gudstjänst som brukligt, utan hela söndagen den 27 januari viks åt seminarier, till vilka alla inbjuds. Men det krävs anmälan.

Alf B Svensson, psykolog, författare och föreläsare, kommer att ha två ämnen under söndagen om en vecka (27 januari). Första ämnet är: ”Leva och älska livet ut, utan att lusten tar slut.” Det blir två pass med start 11.00 – ca 15.00.

Vid detta pass ingår lunch och fika för en hundralapp. Det blir samtal och möjlighet att ställa frågor.

Andra seminariet är kl 18 med temat ”Lycklig hur blir man det? – sju saker du kan göra för att få ett rikt och meningsfullt liv.” Vid kvällspasset blir det både fika och samtal. Kostnad för fikat.

Till båda seminarierna krävs anmälan, vilket kan ske via hemsidan eller mail senast den 22 januari: pastor@bergslagskyrkan.se

Vem är då Alf B Svensson? Han är smålänning, med ursprung från Ljungby. Har arbetat som skolpsykolog i Nässjö kommun, men har i decennier hållit föreläsningar om familjeliv och relationer.

Han har skrivit omkring tio böcker som behandlar relationsfrågor. Han har humorn som vapen och en stor erfarenhet av samlevnadsfrågor i bagaget.

– Att bli kär är ingen konst. Men att hålla kärleken levande när jobbet – eller barnen – tar all vår tid och kraft är inte alltid så lätt, är något han ofta framhåller.

Alf föreläser också om lycka och ett meningsfullt liv framför allt för en äldre målgrupp.

Alf B Svensson ger många praktiska råd och konkreta lösningar på problem som många brottas med, tid, pengar, sex, gräl, städning, otrohet, sportnytt.

Hans böcker har illustrerats av flera olika tecknare med humorn som vapen; David Gunnarsson, Lennarth Nilsson och Anders Parsmo, den senare med ursprung från Nora. Ex på böcker är ”Att hålla kärleken levande”, ”Hjälp, vi har fått en tonåring” samt ”Ett rikt och meningsfullt liv”.

5 Comments

 1. Jag har aldrig skrivit att jag blir upprörd över att du uttrycker dina åsikter. Herrajösses!

  Det jag reagerade mot är att du är mycket kränkande, går till personangrepp på psykologer, kyrkor och en stor folkgrupp (kristna) helt utan (?) eftertanke eller tvekan.

  Så kära Peter, det är din logik som brister. Lär dig skilja på åsikt och kränkning/personangrepp. Det var hela min poäng med inlägget.

  Och jag menade faktiskt allvar (försökte inte vara dum) med att du skulle uppsöka en kyrka, eller i alla fall fördjupa dig i moraliska resonemang. Jag tror att du skulle vinna på det, både som debattör och människa.

  Slutligen Peter, jag kan alla dagar i veckan acceptera en åsikt från dig, men det faktum att du avslutar ditt inlägg med att häva ur dig förolämpningar mot en stor grupp i vårt samhälle accepterar jag inte. Om det är svårt att köpa för dig uppmanar jag dig att läsa på lite och återkomma.

 2. Läser kommentar från en som kallar sig Peter. Ett vackert namn. Men här en liten person med stora ord i sin mun. Och som inte vet något om det han kommenterar. Sorry.

 3. Lustig kommentar ”Inte peter”. Du blir upprörd när jag uttrycker mina åsikter men blir kränkt av att jag inte respekterar andras, det kan man kalla haltande logik och att vara förmätet.

  Nej det sista en människa i nöd behöver är att bemötas med vidskepelse (det är min åsikt och det får du respektera).

 4. Jag är inte kristen, men dina unkna hat-åsikter tvingar mig att svara.

  Så DINA åsikter från ”åsiktsträsket eller andra hittepårörelser” ska vi förstås ta som sanning? Jag menar, du TYCKER ju så, då måste det ju vara rätt?

  Din logik haltar också: En kristens åsikt är inte värd något, men din ska vi ta på allvar? Ganska förmätet tycker jag.

  Kyrkan gör otroligt mycket i världen, både bra och dåligt. Ett bra exempel är att den lär ut att inte döma någon på förhand.

  Du kanske skulle gå dit? Du kan ju lära dig något matnyttigt.

 5. Alf B Svensson representerar något riktigt otäckt. Kyrkan trycker på hans yrke som psykolog i marknadsföringen men egentligen är han en vanlig frikyrkocharlatan som hänvisar till Jesus och kristendomen som förebilder och rättesnören. Människor som av någon anledning behöver hjälp och vägledning av en psykolog ska inte luras in i religionströsket eller andra hittepårörelser.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.