Whispering Band i sin helhet i Lindeskolans aula.

Publiken njöt av Whispering Band

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

LINDESBERG. Publiken fick förmodligen precis det den ville ha när Whispering Band gästade Lindeskolans aula på lördagskvällen, som ett stopp på miniturnén Allways Stand By.

Whispering Band har en historia som sträcker sig över nio decennier och där många musiker haft sin plats genom åren. Just bandets tidsresa var temat när miniturnén Allways Stand By gästade Lindesberg på lördagskvällen. Publiken bjöds på nummer från 1930-talet fram till våra dagar och det kändes i Lindeskolans aula som om alla i publiken kände till alla låtar.

Whispering Band har alltid haft en stor del i länets musikhistoria och att man behållit sin karaktär genom åren visar på en kontinuitet som knappt finns längre. Whispering Band är ett storband med en trumpet-, en sax-, en trombon-, samt en kompsektion – och så har det alltid varit. Till detta kommer en sångare i form av Katarina Josephsson.

Det 17 personer stora bandet har även tre medlemmar från Lindesberg i form av Lars Tybell, trombon, samt trumpetarna Thomas Jonsergårdh och Thomas Strand.

Musiken kan ibland verka rörig, men en tydlig melodislinga och en lika tydlig bastakt gör att alla solonummer kommer att ingå i den kompletta och proffsiga ljudbild som Whispering Band levererar.

Lars Tybell och hans trombon.
Sångerskan Katarina Josephsson sjöng med känsla.
Everett Nelson bjöd på flera sköna solon.
Samtliga Lindesbergare samlade på samma bild. Lars Tybell, Thomas Jonsergårdh och Tomas Strand.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.