Räkorna är männens vapen

i BLOGG

Man kan ta en promenad på stan i Lindesberg och förledas att tro att allt är kolugnt. Men stannar man och pratar med någon upptäcker man omgående att det kokar under ytan. Alla pratar om skattehöjning och allt strul kring driften av Lindesbergs Arena och att man nu måste bygga om för sju miljoner. Jag pratade med en klok man igår som ganska bra sammanfattade vad många i Lindesberg förmodligen tycker. ”Jag vill ha Lindesberg Arena, men jag kan inte förstå alla tokerier med driften. Varför kan inte någon av politikerna helt enkelt ställa sig upp och säga att det blev fel, att allt var felräknat och att hanteringen blivit tokig? Att nu börjar vi om. Jag skulle respektera den politiker som gjorde så.”

Undrar förresten om inte skattehöjningen i Lindesberg kommer att få en spridningseffekt i grannkommunerna? Ljusnarsberg skulle behöva de extrapengar en höjning innebär och Nora skulle behöva jobba tillbaka några av de många miljoner man satsat på alkohol – Bryggeriet alltså. Även Hällefors skulle nog vara hjälpt av några extramiljoner.

Har förresten inte varit i Nora så mycket den här veckan. Undrar hur mycket politisk information som ligger på skrivbordet och väntar? Och hur många politiska utspel jag missat? Jag skojar såklart. Skulle faktiskt bli riktigt förvånad om det låg ett enda papper på skrivbordet. Och politiska utspel verkar man inte tro på i Tingshuset sedan maktskiftet. Kanske lika bra det, men ack så tråkigt.

LIF Lindesberg är åter ett vinnande lag. Spelare och ledare dansade indiandans som om man gått upp i Elitserien igen. Då ska man komma ihåg att Ricoh spelade i fyran för tre år sedan.

Men Lindlöven tycks åka på nyslipade skridskor. Tre segrar i rad och 17-3 i målskillnad är lysande. På söndag gästar Hudiksvall Lindehov och klarar Löven den matchen, så är man en bra bit på väg. Nye centern Niklas Ottosson (#91) är värd hela entrépengen kan jag tipsa om.

Kampen mot felplacerade lyxkilon går vidare, men den här veckan har det bara blivit två pass på gymmet i Nora och framstegen går förstås inte så snabbt. Får dock väldigt många goda råd och det verkar som om det finns många experter i muskelbranschen – alla saliga i sin tro. Men jag lyssnar bara förstrött på de tips jag får, börjar hitta en egen tro. Den här veckan har jag pumpat bättre med hjälp av U2 i lurarna och nästa vecka ska jag börja med uppvärmning.

Fredagskväll i kväll. Och eftersom frugan varit bortrest några dagar blir det säkert lite trevligt fredagsmys. Hon ringde nyss från Göteborg och meddelade att hon inhandlat räkor. Vart är världen på väg, tänkte jag. Räkorna är väl männens vapen, eller hur? Alla vet väl vad en man vill när han köar för ett kilo räkor, tvingar sig till vitvinshyllan på Systemet och tänder ett ljus på köksbordet. Det brukar ju gå vägen. Men hur ska man förhålla sig till att hustrun köper räkor en fredag? Det hade ju räckt om hon frågat…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.