Regionen tvingas stänga IVA under sommaren

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Sommarens semesterperiod ställer till det för Region Örebro län. Nu meddelar man att intensivvårdsavdelningen på Lindesbergs lasarett kommer att stängas under sommaren och att personalen från Lindesberg kommer att få pendla till USÖ för att förstärka bemanningen vid USÖ:s intensivvårdsavdelning.

Det handlar alltså om att säkerställa vården för de sjukaste patienterna i Örebro län i sommar. Normalt finns sex IVA-platser i Örebro och fyra vardera i Lindesberg och Karlskoga, men för att klara bemanningen väljer man alltså att stänga IVA i Lindesberg under sommarmånaderna.

– Grunden för vårt arbete är att våra medarbetare ska få sina fyra veckors sammanhängande semester på sommaren, för återhämtning och samvaro med familj och vänner. Den här lösningen innebär att vi nu kan erbjuda det och samtidigt upprätthålla tillgänglig och säker intensivvård vid regionens tre sjukhus, säger Peter Asplund, chef för Verksamhetsområde anestesi och intensivvård (ANIVA) i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Det handlar om såväl läkare, sjuksköterskor som undersköterskor som temporärt kommer att flyttas över till USÖ. Samtidigt, under sommaren, kommer den postoperativa avdelningen i Lindesberg att förstärkas och utökas till att ha dygnet runt-öppet. Narkospersonal i Lindesberg ska svara för de första insatserna för svårt sjuka patienter, men vid fortsatta behov av IVA-vård kommer att flyttas till Örebro eller Karlskoga.

4 Comments

  1. Med att utan dialog flytta hela personalen på IVA i Lindesberg till USÖ riskeras att dessa IVA sjuksköterskor söker sig bort från intensivvården. Det råder redan stor brist på IVA sjuksköterskor i landet och nu risk att de blir ännu färre…Stor farhåga att detta är ytterligare ett steg i nedmonteringen av Lindesbergs lasarett!

  2. Tvångsflyttas man så tar man väl för givet att pendeltiden inräknas i arbetstiden.
    Finns det något datum för stängning och öppning på avdelningen? Eller är det bara ett sätt att stänga en fungerande verksamhet? Det är val i höst……

  3. Stackars er som jobbar på IVA o måste byta arbetsplats helt plötsligt. Ingen framförhållning, bara att flytta på personal.
    Vad händer sen? Öppnas IVA upp igen?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.