Revansch för Philip Gehrman i Höljes

HÖLJES. Philip Gehrman hade en riktig skithelg i Nysum i Danmark för två veckor sedan, men när cirkusen i Rally X Nordic flyttades till Höljes i Värmland i förrgår har Philip visat att han hör hemma i toppen.

Helgen i Nysum i Danmark blev inte riktigt vad Philip Gehrman och hans team hade hoppats på. Ny motor och en hel del uppdateringar på Polon och teamet tog sikte på en framskjuten placering. Men ödet ville något annat och Philip kunde konstatera att den nya motorn havererade. Man hann inte få i reservmotorn och Gehrman tvingades lämna Danmark med många frågetecken.

-Vi lämnar Danmark och allt känns verkligen förjävligt, sade Philip då. Vi har verkligen inte lämnat något åt slumpen, allt är nyrenoverat och servat och motorn var i princip helt ny och allt runt motorn var helt nytt och ändå går sakerna sönder.

Två veckor senare i Höljes går det bättre. Efter onsdagens träning och torsdagens kval var Philip positiv och han var bara tiondelar från de allra vassaste. I Q2 fick Philip en åttonde tid och Gehrman var positiv.

-Bilen funkar kanon och jag kan för en gångs skull koncentrera mig på att fila på örningen. Det känns jäkligt gött. Det är ruskigt tajt i toppen, så vi är bra med.

Philip slutade trea i semifinalen och kvalificerade sig till final under torsdagen. Finalen blir dock stökig då Polon stannar på väg fram till griden. Bilens generator hade smält ihop på grund av värmen och teamet fick snabbt få i ett provisoriskt batteri.

Det höll i tre varv innan Philip tvingades styra åt sidan och bryta, men Philip ser ändå onsdagen och torsdagen som ett stort steg framåt.

-Dagen känns ändå som en seger, säger Philip. Så stora framsteg som vi gjort under dagen är grymt bra och under slutet på dagen hade vi ett tempo att jämföra med den absoluta världseliten som är här.

Tävlandet fortsätter i Höljes med tävlingar lördag och söndag med deltävling 4 i serien Rally X Nordic.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.