Riksmöte i Kloten med Landsbygdspartiet

i ETTAN/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA

KLOTEN. Landsbygdspartiet oberoende håller i helgen riksmöte i Kloten. 24i var på plats under eftermiddagen när ett antal föreläsningar stod på programmet och ett 70-tal LPo:are hade hunnit samlas.

-Det är jättekul att träffa många andra i partiet och diskutera våra frågor, säger Madeleine Andersson från Ljusnarsberg.

Att ett landsomfattande parti som Landsbygdspartiet oberoende håller sitt riksmöte i Kloten är exklusivt, bara för att. Sanningen är förstås att distriktet Örebro är ett av landets starkaste och att man förtjänar att få anordna ett riksmöte.

När 24i anländer till riksmötet på fredagseftermiddagen är mottagandet hjärtligt. LPo förstår värdet av att synas i media och en positiv stämning blir ännu mer positiv.

Fredagen innehöll inga debatter eller årsmötesförhandlingar, men fylldes av intressanta föreläsningar. Under eftermiddagen hann Göran Hartman, Tivedens Vänner, föreläsa om småskalig vattenkraft och kulturarv i vattenmiljön. Kurt Dahlberg föreläste därefter om vätgas som framtidens bränsle och eftermiddagen avslutades med att Karl Hedin föreläste om attacken mot äganderätten.

Bra och intressanta föreläsningar, men fikapauserna var förmodligen lika viktiga.

-Absolut, säger ordföranden i LPo Lindesberg Anders Persson. Vi diskuterar saker som vi kan göra politik av och får tips av alla.

Noras LPo-representant i partistyrelsen Pia-Maria Johansson höll med.

-Lite av ett tema under den här helgen är just tips. Vi kan tipsa varandra om vad som fungerat bra ute i landet och hur vi kan göra politik av våra kloka idéer.

Landsbygdspartiet har gjort en valanalys och kommer nu att koncentrera sig ännu mer i de kommuner man nått framgång och därefter försöka nå ut på bred front. Enligt valberedningens förslag kommer man i helgen att välja en ny partiledare efter Erika Sörengård. Valberedningen föreslår Stefan Torrsell, som skrivit den omtalade boken M/S Estonia – Svenska statens haveri. Bland lokala Landsbygdspartister avgår partistyrelseledamoten Pia-Maria Johansson, men Anders Persson föreslås istället röstas in.

På plats i Kloten fanns också Madeleine Andersson som representant för LPo i Ljusnarsberg. Den lokala partiavdelning är precis uppstartad och det är en entusiastisk Madeleine som debuterar i de här sammanhangen.

-Jag är ju först i vår kommun, men jag har hunnit vara med på några möten, säger Madeleine. Trots att vi inte deltog i valet förra året har vi redan flera nya medlemmar. Det är jättekul att träffa så många landsbygdspartister så här och jag samlar in alla tips.

Landsbygdspartiets riksmöte I Kloten pågår under hela helgen.

3 Comments

 1. Tycker det bra Lpo fått ordförande som vågar ta debatten mot korruption och vilseledande information från myndigheter och politiker.

 2. Roligt att man drar ut i bygden för möten. Absolut rätt plats.

  Eftersom tips efterfrågas, får jag komma med ett; Hela Sverige skall leva, har fått urvattnad betydelse och
  blivit nästan hånfull, när det kommer från regeringen.

  Vi snor Norges tema i stället; Hela landet skall brukas !

  Vart tänker sig storstadsbor, när det blir iskallt i lägenheten och Ica har tomt i hyllorna ? Ut och titta i pallkragen om något ätligt finns och sen packa väskan och traska ut på landet och leva på släkten.

  Småskalig vattenkraft, gör att när det blir svart i Stockholm har vi fortfarande ström till vattenpump och mjölkmaskin. Inte ens USÖ litar på att dom får storskaligt vatten utan kör eget.

  Lantbruket måste få villkor, som gör att det utvecklas, inte avvecklas. Vart skall stadsborna ta vägen om det är öde bygd med några sorgliga vindsnurror ? MSB borde snabb liera sig med LPO.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.