Riktig femetta för Lindlöven

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlövens tuffa vecka fortsatte med en ny triumf på fredagskvällen, när IFK Arboga gästade Lindehov. Lindlöven tog därmed sin tredje raka seger på fem dagar.

Lindlöven-IFK Arboga slutade 5-1 (0-0, 2-1, 3-0).

Lindlöven har verkligen hittat ett vinnande recept. Trots att man nu spelat tre matcher på fem dagar fungerar konceptet och ingen kan klaga på resultaten. Maximala nio poäng så här långt under veckan, och då återstår fortfarande en bortamatch mot Malung på söndag.

Efter en jämn och mållös förstaperiod var det dock Arboga som gjorde det första målet på fredagskvällen. Lindlöven kunde dock snabbt kvittera sedan Arboga dragit på sig två utvisningar efter varandra och Jesper Wiberg kunde göra 1-1 i Powerplay. Pålitlige Niklas Lihagen kunde sedan ge Löven ledningen innan den andra perioden var över.

I den tredje visade Lindlöven vart skåpet skulle stå. Anton Björkman gjorde 3-1 i inledningen av den sista tredjedelen och Filip Bergmark kunde gör 4-1 i Powerplay med drygt fem minuter kvar att spela. Arboga tog då ut målvakten Daniel Eriksson samtidigt som Lövens Jonatan Augustsson blev utvisad och gästerna satsade allt på en snabb reducering.

Så blev det inte när Sam Perstedt istället kunde göra 5-1 i tom kasse bara några sekunder senare.

Lindlöven toppar tabellen, en poäng före Forshaga och fem poäng före Skövde och Kumla.

Mål Lindlöven: Jesper Wiberg, Niklas Lihagen, Anton Björkman, Filip Bergmark, Sam Perstedt.