Rockviken ny festival i Frövi

i KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

FRÖVI. Nu är det klart att det blir en ny festival i Frövi. Rockviken heter festivalen och kommer att äga rum den 2 och 3 augusti i år.

– Vi riktar in oss på omkring 1000 besökare per dag, berättar Kenny Nilsson i festivalledningen.

Det har hunnit gå några år sedan Flashboda Rock och Bluesfestival lades ned 2009. Planer har funnits en tid, men nu är det alltså klart att det blir en helt ny festival i augusti.

– Efter en tids funderande och räknande har det äntligen blivit verklighet tack vare eldsjälen Benjamin Solvold, avslöjar Kenny Nilsson.

Rockviken är helt fristående från tidigare festivaler, men den gemensamma nämnaren är festivalområdet – Prästryggen i Frövi.

Musikaliskt kommer det att handla om rock och hårdrock och 12 til14 band kommer att engageras.

– Det blir fyra, fem etablerade akter blandat med lokala band som vi spår en lysande framtid, berättar Kenny.

Ett antal band är redan klara och övriga kommer att släppas undan för undan.

HEAT

HEATBandet fick sitt stora genombrott i samband med sin medverkan i Melodifestivalen 2009. Sedan augusti 2010 återfinns den gamle IDOL-vinnaren Erik Grönwall bakom mikrofonen.

 

 

 

 

ABRAMIS BRAMA

abramisbrama01_webbStockholmsbaserade Abramis Brama har under sina 15 år som band varit banbrytande med sin svängtunga 70-talstrock och svenska texter. Senaste albumet ”Smakar Söndag” blev 2009 nominerad till ett P3 Guld i kategorin ”Årets Rock/Metal”.
Under våren 2013 släpps Abramis Brama 6:e studioalbum.

 

 

 

SMASH INTO PIECES

Örebros nya rockexport! Bandets debutalbum släpps i Mars, men de har redan skördat framgångar med ett par singelsläpp, och är även nominerade i kategorin ”Årets genombrott” på Bandit Rock Awards – vinnaren utses i Februari.

THUNDERMOTHER

Ett galet liveband som måste ses. 5 hårda brudar som lirar Rock’n’Roll när den är som bäst – med musik i fokus och glimten i ögat. Har under senaste åren synts som förband på turnéer med akter som Bonafide oc h Danko Jones.

 

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.