Roligt firande när Lindesbergs CK fyllde 90 år

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Det blev en heldag i curlingens tecken när Lindesbergs CK firade 90 år på lördagen. Man lottade ihop fyra lag som tävlade under dagen och på kvällen väntar trerätters på Lindesbergs stadshotell.

-Vi är inte så många, men är bra på att ha trevligt, säger Lars-Uno Karlsson.

Det är såklart mäktigt att fylla 90 år, men firandena kommer allt tätare. Man firade 75 år på ett liknande sätt som idag och om bara 10 år är det dags för 100-årsjubileum.

Man är idag knappt 50 medlemmar, men mycket har hänt sedan det förra firandet för 15 år sedan.

-Det stora är förstås den nya curlinghallen, säger Kjell Guldbrand. Det var ju lite si och så med luften och temperaturen i den gamla, men nu tycker alla att det är trevligt att vara här.

Fyra spelare i fyra lag blir 16 spelare som tävlade under 90-årsdagen och stämningen var på topp när 24i gästade hallen. Medelåldern bland de aktiva är relativt hög och andelen män överskuggar deltagandet av kvinnor.

-Skriv att vi behöver få hit fler kvinnor i alla åldrar, ropar Kina Råberg, som är den enda kvinnan bland männen. Alla är välkomna.

Att det är så många män har dock en förklaring i curlingens historia. Det var män som importerade den engelska överklassporten och under ganska lång tid var det inte tillåtet för kvinnor att vara med.

-Det var hallbygget 1969 som förändrade saker och ting, säger Kjell Guldbrand. Och samma kanske det bli nu, med den nya hallen.

Under lördagskvällen blir det alltså ett fortsatt firande på Lindesbergs stadshotell.

24i instämmer förstås i gratulationerna för Lindesbergs Curlingklubb.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.