Ronander och Ernestam på Svalbo Café

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG/NORA

YXE. Det fina med en del artister är att de passar lika bra på Tele 2 Arena som runt en brinnande brasa mitt i skogen. Mats Ronander och Staffan Ernestam är två sådana artister och på söndagen intog man mellantinget – Svalbo Café i Yxe.

För publiken i Örebro län behövs såklart ingen presentation av varken Mats Ronander eller Staffan Ernestam. Ronander har sina rötter i blues, men en lång karriär har innehållit det mesta. Han gjorde mycket bra med förra makan Sanne Salomonsen, men den största hiten har kanske varit låten ”Gör mig lycklig nu” som han sjöng i duett med Gasolins sångare Kim Larsen. Även Staffan Ernestam hör hemma i Örebro, men mest känd som gitarrist i kultbandet Sven-Ingvars. Staffan meddelade dock i maj att han skulle hoppa av bandet han spelat med i 20 år. Staffan var också frontfigur i bandet Jeremias Session Band och under söndagen påminde han publiken om att bandet spelade i Nora Folkets Park för 12-14 år sedan – med Mats Ronander som gästartist.

På Svalbo Café gjorde inte herrarna Ronander och Ernestam någon besviken. Låtar anpassade för det lilla formatet passade perfekt. Mycket känsla, blues och härliga gitarrer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.