Röös-matchen ska hylla profilen Ernst

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT
Ernst Röös, med ett glas i handen och med en mössa från Stribergs SK, ska hyllas under derbyt mot Kumla.

LINDESBERG. På lördag är det inte bara ett hett hockeyderby mellan Lindlöven och Kumla i Lindehov. Under matchen väljer nämligen Lindlöven att hylla ständige tredjetränaren Ernst Röös genom att skapa evenemanget – Röös-matchen.

– Vi hoppas på en bra hockeymatch, men huvudsyftet är förstås att hylla Ernst Röös, säger Lindlövens tränare och marknadsansvarig Jens Brändström.

73 år ung händer det fortfarande att tredjetränaren Röös finns med på isen.

Alla som någon gång haft med Lindlöven att göra känner Ernst Röös. Det har pratats mer om hans kaffe i omklädningsrummet än om motståndare och hans genomgångar vid whiteboarden har genom åren varit både omtumlande och då och då lätt förvirrande.

En hyggligt tjock bok skulle kunna skrivas om Ernst Röös, 73 år, men Lindlöven väljer istället att hylla sin stora profil med en egen match.

– Ernst kommer att hyllas med att få en egen matchtröja på isen bland annat, säger Jens Brändström.

Det är gratis inträde till Röös-matchen, men Lindlöven gör hela evenemanget till en så kallad 1-kronasmatch, vilket innebär att företag och privatpersoner kan vara med och stötta genom att betala 1 krona eller mer per åskådare, av vilket en del kommer att tillfalla FUB Örebro. Privatpersoner kan dessutom swisha ett bidrag.

– Jag uppmanar företag som vill hjälpa Lindlöven och hylla Ernst att höra av sig, säger Brändström.

Det kommer att bli en hel del kringarrangemang vid matchen med maskotar och godisregn och en hel del annat.

– Ernst Röös har haft en väldigt stor betydelse för Lindlöven under många år och jag hoppas att gamla spelare och ledare kommer på lördag. Dels ska vi vinna matchen mot Kumla, och dels ska vi hylla Ernst Röös, säger sportchefen Tomas Östlund.

1 Comment

  1. Ingen spelare kan bli större än klubben, men det har en materialare med rågat kaffemått klarat galant. Legendar som bör hyllas storstilat!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.