Roger Göransson, som tillsammans med Jan Eriksson ska driva Bolist i Lindesberg, var trött men mycket nöjd under öppningsdagen.

Rusning när Bolist öppnade i Lindesberg

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/NÄRINGSLIV
Roger Göransson, som tillsammans med Jan Eriksson ska driva Bolist i Lindesberg, var trött men mycket nöjd under öppningsdagen.

LINDESBERG. Det blev en riktig succé när Bolist öppnade i Lindesberg på torsdagen. Mängder av kunder trängdes i de fräscha lokalerna.

– Jag måste framhålla personalen som har slitit hårt inför öppningen, säger Roger Göransson, som tillsammans med Jan Eriksson driver Bolist i Lindesberg.

Många Lindesbergare har väntat på att Bolist i Lindesberg ska öppna och från och med idag kommer konsumenter att kunna hitta sina grejer sju dagar i veckan.

– Vi riktar oss främst till privatkonsumenter, berättar Roger Göransson. Vi ska hålla bra priser, ha bra kvalitet och hålla en hög servicenivå till kunderna.

Det har varit ett stort projekt att bygga om och bygga till Smörgåsfabrikens gamla lokaler till att bli en modern och praktisk bygghandel. Två stora drive-in-hallar med material ska göra det enkelt för kunderna.

– Det har varit ett jättejobb att ställa i ordning lokalerna, säger Per Eriksson, vars bolag Eriksson Fastigheter svarat för ombyggnationen. Men allt har gått bra och idag ser vi resultatet.

All lastning av virke och material sker inomhus och ytorna är väl tilltagna för att flera bilar ska kunna lasta.

– Det blir enbart tryckimpregnerat virke vi kommer att ha utomhus, säger Roger Göransson.

Att starta precis när villaägarnas byggperiod under sommarmånaderna är över är inget som Roger Göransson ser som något negativt.

– Nej, nu får vi några månader till inlärning, säger han. Av sju medarbetare är det bara en som har erfarenhet av att jobba med kassaregister och vi har redan idag 14000 artiklar i lager.

Konsumenterna ska kunna hitta det mesta som handlar om byggnation och renovering på Bolist och Roger Göransson är noga med att framhålla den servicenivå man kommer att hålla.

– Ibland vet man ju inte som konsument vad man ska ha, säger han. Då måste vi kunna hjälpa och guida, även om det bara handlar om några skruvar.

Under vintern kommer man att satsa på interiörmaterial och redan från start har man avsatt en stor del av butiken till att visa just interiörmaterial.

– Jag är jättenöjd med hur allting blev, säger Göransson. Det har inte blivit mycket sömn under de senaste veckorna, men det tycker jag det är värt när jag ser resultatet.

Ljust och snyggt imponerade på kunderna.
Alla ville prata med Roger Göransson.
Per Eriksson och Eriksson Fastigheter kommer att stå som hyresvärd till Bolist och har svarat för om- och tillbyggnad av den tidigare smörgåsfabriken.
”Gubbhörnan” med verktyg.
Bolist satsar hårt på interiörmaterial och det mesta finns redan på plats i butiken.
Stort, rent och snyggt står listerna i sina fack.

5 Comments

  1. Herregud vad bra! Säga vad man vill om Lindesberg men att få företag att satsa det kan man, till skillnad mot företagarfientliga Nora. Perfekt tajming oxå ;). Stort lycka till!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.