Rymoen ifrågasätts i ny debattartikel

i INSÄNDARE/DEBATT

NORA. I en debattartikel ifrågasätts kommunalrådet Tom Rymoens (M) vaga formuleringar i en tidigare debattartikel. Skribent är Ingalisa Persson (C) och hon vill ha tydliga besked om var Moderaterna står.

 

Moderaterna i Nora balanserar på slak lina

Tom Rymoen tror visst att han med vaga och svepande formuleringar och insinuationer (i debattinlägget Moderaterna tar ansvar för Nora) kan få oss väljare att tro på Moderaternas stora ansvarskänsla för Nora och vilja till samarbete, när vi har turerna som ledde fram till majoritetsskiftet i färskt minne. Hur Moderaterna lät sig mutas med en kommunalråds- och en ordförandepost i utbyte mot att Svenerik Nykvist kunde göra sig av med besvärliga centerpartister.

Nu efterlyser han ”samarbete med så många som möjligt på den politiska arenan”. Är den önskan sanktionerad i den nya majoriteten? Tala klartext! Vilka partier är möjliga? Inte C och Fp väl, som valde att inte panikartat avgå vid er överenskommelse med S och V utan valde att så långt möjligt avsluta pågående ärenden. Förståeligt. Att byta ordförande i en tung nämnd är inte lika enkelt som att byta skjorta (eller byta parti!). Och var finns ni övriga moderater i den här debatten? Lars Larsson till exempel, som tidigare hävdat att S-samarbete närmast är en dödssynd? Kommunalrådet Rymoen behöver nog er hjälp med balansgången. Väljarna behöver besked om var Noras Nya Moderater står. Det är val igen om ett och ett halvt år.

Ingalisa Persson, ”gammal” Centerpartist.