Saga om besparingar i tre delar

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. Signaturen Pomperipossa har skrivit en saga i tre delar om den planerade neddragningen på Lindesbergs lasarett. Här kommer del 3.

Saga från Bärslagen eller…? 

“Avlyssnade? Ingen dum idé. Påminner om mina tidigare åtgärder söderut.” Enväldige Ormstein kröp inte till, men gled in, under korset på korridorens vägg. Nu såg Ormstein hur Schvan kom i full galopp. Schvan slängde återigen i ilska upp Clashsons kontorsdörr. 

“Pang!” 

Clashson hade anat Schvans ankomst och försökt krypa ner under sitt skrivbord, men fastnat med huvudet och halsen i övre skrivbordslådan. 

“Vad i hela friden gör du?” vrålade Schvan. 

“Eh… ingenting” väste Clashson med sin tillklämda hals. 

“Ingenting. Nähä’ru !  “Idag var du i Lindesberg och sa’ att stängningen av kirurgakuten på Lindesbergs lasarett skulle utredas med konsekvens-analys, vilket jag antog att du gjort INNAN ditt förslag. Och likadant med ditt förslag att flytta de fyra mottagningarna för ögon, öron, gyn och hals till Örestad! Ingen konsekvensanalys alls INNAN! Nu har du återigen fastnat med skägget i brevlådan…fast med halsen i skrivbordslådan”, väste Schvan. 

“Ja, men…det var ju du som föreslog och sade åt mig att föreslå det hä’ra”, pep Clashson. 

“Men inte att du idag backade och yrade om konsekvens-analyser! Det kommer ta månader, jö. Du borde ha analyserat INNAN!” skrek Schvan och väste sedan: “Och inte lagt fram redan prövade eller uppenbara idiotförslag. 

“Det är ju helsmart av mig! Personalen kommer bli allt mer orolig och en del slutar…. Och ingen vettig söker jobb på ett sjunkande stympat vrak. Månaderna går och pensionärer blir ju så fort trötta och slutar skriva insändare och gnället tystnar. Successivt läggs hela konkarongen ner och vi fick som vi ville! Gnetarna i Bärslagen har snart glömt att de nyss haft ett fullvärdigt akutsjukhus, så då vinner vi nästa val. Bra, va’?” 

“Perkälä! Tusentals lantisar kommer bli påminda varje dygn de åker milstals extra med sina benbrott, sår eller smärtor här och där. Alla kommer tänka: “Ja, just det! Det var ju dom där som lade ner Linde lasarett så att jag nu ligger här och skumpar i flera mil! Nä, ingen röst på nedläggagande regionala politiker. Inte heller någon röst på Bärslagens tysta och lydiga kommunala politiker”. Så tänker tusentals varje år ända fram till valet 2026”, muttrade Schvan. 

“Hur ska jag få tyst på stolle-direktör Clashson? Jag vill ju ha mitt jobb kvar.”, tänkte Schvan och lutade sig mot skrivbordslådan…Clashsons väsande andning upphörde. Schvan tittade runt och såg att ingen såg. Tryckte Schvan till lite till? Är detta lösningen på problemen? 

Fortsättning följer… i verkligheten 

Pomperipossa

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.