Säker seger för Örebro i derbyt

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT
Ett lyckat block av Klaudia Grelowska och Wilma Hendberg.

LINDESBERG. Lindesberg Volley kommer inte upp i den klass man hade förra säsongen och i lördagens derby hemma mot Örebro var det inget snack om vart poängen skulle hamna.

Lindesberg-Örebro slutade 0-3 (21-25, 17-25, 20-25).

Nej, Lindesberg Volley av årsmodell 2018/2019 håller inte måttet. Laget spelar förstås så bra man kan, men resultatet räcker inte till en topplacering i Elitserien den här säsongen.

Det här derbyt var nämligen inte ens en bra match. Örebro gjorde mängder med misstag, men Lindesberg gjorde dessvärre ännu fler. Osäker mottagning och anfall enbart på kraft håller inte om man dessutom servar dåligt och svarar för en rad andra tekniska missar.

Proffset Visnja Juric saknades även i den här matchen och ryktet talar om en elak axelskada. Årets proffs har inte alls levererat som förväntat så här långt, även om Hannah Troutman gör mest poäng i varje match.

Lindesberg ligger nu sexa i tabellen och närmast väntar två bortamatcher nästa helg. På lördag spelar man mot Svedala och på söndag spelar man mot Falköping.

Poäng Lindesberg: Hannah Troutman 14, Sofia Stiernström 6, Klaudia Grelowska 5, Lovisa Sundqvist 4, Gina Trapp 3, Wilma Hendberg 2.

Sofia Stiernström är född 1999, men ändå en av de bästa i Lindesberg.
Volleybollfolket är tokiga i statistik och bedömer varje slag i en match. Här är det Emilia Johansson som tar emot en serve som fortsätter upp till höger och landar i väggen. Perfect reception – not.

1 Comment

  1. Vad är syftet när man som tidning klankar ner på en spelare/mänska och är rent ut sagt elak i kommentaren till en bild???
    Finns redan för många elaka där ute……
    Skärpning..

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.