Anders Kadesjö startar sin 15:e säsong som glassfabrikör i Nora.

Säkraste vårtecknet – Noraglass öppnar

i ETTAN/NORA

NORA. Är det tussilago, blåsippor eller vitsippor som är det säkraste vårtecknet i 24i-området? Nja, det allra säkraste är något som varar hela sommaren – dagen då NoraGlass öppnar.

Vid lunchtid på skärtorsdagen låste glassfabrikören Anders Kadesjö upp luckorna till glasskiosken intill Systembolaget i Nora och två yngre grabbar stod först i kön. Grabbarna hade förvissat sig innan om att NoraGlass skulle öppna klockan 12 på skärtorsdagen.

-De var här för flera dagar sedan och sade redan då att de skulle stå först i kön, säger glassfabrikören Anders Kadesjö. När jag väl öppnade stod de där.

När 24i kom till Glasstorget satt de båda grabbarna redan på en soffa och njöt. Någon intervju var inte tal om, men grabbarnas tummen upp sade allt.

För Anders Kadesjö var det den 15:e gången han premiäröppnade glasskiosken någon gång i april.

-I sommar hoppas jag att kunderna vågar trängas lite mer, säger han. Under pandemin såg köerna väldigt långa ut beroende på att man skulle hålla avstånd.

NoraGlass är inte företaget som gör stora förändringar år från år. Anders Kadesjö arbetar fram nya smaker undan för undan, men NoraGlass ska förmodligen inte förändras alltför mycket. En gammal Norabo som flyttat ut och gör ett återbesök efter 20 år ska känna igen sig i smaker och upplevelse. Och fortfarande är det smakerna vanilj och hasselnöt som dominerar – även om flera nya smaker blivit stora succéer.

-Årets storsäljare tror jag blir en ny uppläggning, säger Anders Kadesjö. Vad sägs om NoraGlass, popcorn, salta jordnötter och kolasås. Jag undrar varför vi inte kommit på den tidigare?

NoraGlass har klarat Corona-pandemin bra, men Anders Kadesjö menar att det mest handlar om tur.

-Jag tror att det handlar om att Nora, som stad, haft tur. Vi har till och med ökat vår omsättning, men det beror säkert på att Nora varit ett perfekt utflyktsmål under pandemin.

Nu är det ett nytt år och turisterna kommer säkert att komma till Nora – igen.

-Det är jättekul, säger Anders. Jag har aldrig ångrat att vi satsade på NoraGlass. Jag vet att jag från och med idag kommer att träffa kunder 150 dagar i sträck, men alla är nöjda och glada och det ger mig energi.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.