Björn och Sandra i den helt nybyggda baren.

Sandra och Björn ska Krydda arenan

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/NÄRINGSLIV
Björn och Sandra i den helt nybyggda baren.
Björn och Sandra i den helt nybyggda baren.

LINDESBERG. Sedan nyår har Björn Persson och Sandra Gustafsson slitit hårt med att förvandla Arenakrogen i Lindesberg till Restaurang Krydda. Och i morgon måndag slår de upp dörrarna.

– Jag är nöjd, säger Björn Persson. På måndag kommer vi att vara redo att möta kunderna.

Arenakrogen gick i pension vid nyår efter tre framgångsrika år och där Björn Persson varit en viktig del, som ansvarig i köket. Nu tar Björn och sambon Sandra över rodret med ett eget koncept.

– Vi kommer förstås att göra en del förändringar, berättar Björn. Vi kommer att utöka öppettiderna och satsa på ett bra helhetsintryck för kunderna.

Björn och Sandra kompletterar varandra som krögare. Björn fokuserar på maten och Sandra på miljön.

– Jag är ju florist och det kommer inte att bli några plastblommor på borden, skrattar Sandra. Tvärtom har vi förutsättningar för att klara specialevenemang som bröllop och annat.

För Björns del har veckorna sedan nyår handlat mycket om flöden. Han har sett att logistiken kan förbättras och han har jobbat extra för att flödena ska förbättras.

– Vi kommer till exempel bara att ha en bar, säger han. Kunderna betalar direkt i dörren och maten kommer att finnas mitt i restaurangen, nära köket.

Hög kvalitet är nyckelordet för restaurang Krydda, både vad gäller maten och miljön.

– Sandra känner ju alla kunder och är trevlig, säger Björn. Själv får jag hålla mig i köket. Jag hoppas vi får till en helhet som höjer upp allt ytterligare en nivå. Vi kommer aldrig att bli någon nattklubbsrestaurang, men jag lovar att vi kommer att servera god mat.

Det kommer att bli lunchbuffé, utökad caféverksamhet och utökade öppettider på kvällarna – med a la carte.

– Vi utökar helgerna med kvällsöppet på onsdagar och torsdagar, berättar Sandra. Vi har väldigt mycket idéer just nu, men vi vill komma igång innan vi drar igång för mycket nytt. Plus att vi såklart fortsätter med räkfrossan.

I morgon måndag slår Björn och Sandra upp portarna till Restaurang Krydda och efter svettig helg hoppas de att kunderna ska bli nöjda.

– Visst har man lite fjärilar i magen, säger Sandra.

– Jag kanske är dum som startar med Wallenbergare första dagen, säger Björn med ett snett leende. Men vi vill ju servera god mat av hög kvalitet så då är det bara att köra på från dag ett.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.