Kamp. Christoffer Anrén kämpar hårt i egen zon.

Säsongen slut för kämpande Lindlöven

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Säsongen är tyvärr över för Lindlöven. En mycket underhållande match på onsdagskvällen i Lindehov slutade tyvärr i moll. En dålig första period, en riktigt bra andra och en inte tillräckligt bra sista räckte inte mot gästande Nyköping.

Lindlövens IF-Nyköpings SK slutade 3-4 (0-2, 3-1, 0-1).

Nej, nej, nej! Det blir ingen mer ishockey den här säsongen för Lindlövens IF. Nyköping drog det längsta strået i den avgörande matchen i Lindehov på onsdagskvällen och trots ett bra publikstöd räckte inte Löven riktigt till när det verkligen gällde som mest.

Förutsättningarna var givna. Lindlöven var tvingade att vinna efter 60 minuter, men efter den första perioden såg det scenariot ut att vara långt borta. Ett mycket lägre spel än vi sett tidigare och en del dåliga beslut i egen zon ledde till att Nyköping hade två mål upp efter 20 minuter.

Ett nytt Lindlöven åkte ut till den andra och visade ett helt nytt mindset. Trycket satt högre och Nyköping fick svårt igenom mittzonen, det man ägde i den första, och Lindlövens stjärna Tobias Sjökvist både reducerade och kvitterade innan Lindlövens andra stjärna Filip Barklund gjorde 3-2.

Dessvärre lyckades Nyköping kvittera innan perioden var slut och i den sista akten var man smartast. 3-4 kom i mitten av perioden och därefter var det smart spel som gällde.

Lindlöven gjorde vad man kunde och det räckte inte. Nu får man ladda om krutet till hösten och måste nog bygga om laget en aning. Alla spelare på isen spelar inte det spel tränaren Jonas Dufåker försöker spela och dessa spelare ska förstås spela i ett annat lag.

Bra betyg mot Nyköping får förstås stjärnorna Tobias Sjökvist och Filip Barklund, men även backen Filip Halvordsson och sent inhämtade centern Niklas Lihagen. Halvordsson spelade säkert upp emot 30 minuter mot Nyköping och gjorde det bra och Lihagen visade att tekningar och speltekniskt kunnande kan betyda lika mycket som en snygg dragning.

Sämre betyg tar vi vid ett annat tillfälle. De spelarna vet själva.

Mål Lindlöven: Tobias Sjökvist 2, Filip Barklund 1.

Filip Barklund kommer inte att spela i Lindlöven nästa säsong, men alla är glada över den underhållning Barklund har bjudit på.
Store Niklas Lihagen är inte längre den snabbaste, men han har fortfarande många verktyg i lådan.
Filip Nyberg är beredd att äta puck.

Anton Widmark gör det bra i en lite könlös lina.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.