Fredrik Dahlberg (SD).

SD i Hällefors sätter sig på tvären

HÄLLEFORS. De regionala och lokala pandemiföreskrifter som gäller till den 24 november gäller alla. Detta anser Sverigedemokraterna i Hällefors, som vill att kommunstyrelsens sammanträde den 10 november ska hanteras digitalt, något man inte fått gehör för från den politiska majoriteten.

-Vi kan inte försöka att ställa oss över vad som gäller i länet utan vi måste anpassa oss och vi måste föregå med gott exempel för anställda och kommunens innevånare, säger Fredrik Dahlberg, SD och kommunstyrelseledamot.

Sverigedemokraterna i Hällefors vill följa de rekommendationer som vilar över Örebro län, men anser att kommunstyrelsen i Hällefors inte alls följer dessa. I ett pressmeddelande menar Sverigedemokraterna att kallelser till fysiska möten visar en nonschalans som är svår att mäta.

-Vi politiker står inte över detta utan vi är medborgare och männsikor, skriver SD.

Trots protesterna blir det alltså ett sammanträde i kommunstyrelsen på tisdag och Sverigedemokraterna kommer inte att delta.

-Jag kommer inte delta i dessa galenskaper oavsett hur viktiga ärendena är, säger Fredrik Dahlberg. Människors liv och hälsa kommer först och jag vill inte riskera någon annans liv om jag skulle föra eventuell smitta vidare.

2 Comments

  1. Bra Fredrik,skulle även vara på sin plats att Skylta upp i entréerna vid butikerna för att påminna invånarna att ta sitt ansvar i dessa tider.Är väldigt slapp och avslappnad attityd hos många.Föräldrarna bör även upplysa sina barn lite bättre.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.