Jan Hansson (M) och Per Söderlund (SD) debatterade för sina respektive förslag.

SD tog strid om rådspost

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG
Jan Hansson (M) och Per Söderlund (SD) debatterade för sina respektive förslag.

LINDESBERG. Sverigedemokraterna tog inte oväntat strid om vem som skulle bli oppositionsråd i Lindesberg. Som kommunens näst största parti tyckte man, precis som efter förra valet, att man hade rätt till det.

– Det är inte längre två block inom svensk politik, i praktiken är det tre block, och Sverigedemokraterna har stått utan de resurser som övriga partier haft, sade Per Söderlund (SD). Därför föreslår vi ett delat oppositionsråd mellan Pär-Ove Lindqvist (M) och Jari Mehtäläinen (SD).

Känslan är knepig när det kommer till val eller andra tydliga vågbrytare i kommunfullmäktige i Lindesberg. Per Söderlund rör sig runt i fullmäktigelokalen och snackar glatt med politiker ur alla läger. Alla känner Per som ”gammal” kommunanställd, men när det kommer till samarbete vill ingen kännas vid honom.

Söderlund tyckte, som man gör i en rad kommuner, att näst största parti som hamnar i opposition tar rollen som oppositionsråd, men Pelle var frikostig i sitt första förslag och föreslog att SD skulle dela rollen med Moderaterna.

Detta gillades inte av övriga och Sverigedemokraterna fick återigen rollen som överkörda och ökar, med stor sannolikhet, i storlek i nästa val.

Alltså blev det återigen Pär-Ove Lindqvist (M) som blir heltidsarvoderat oppositionsråd i Lindesberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.