SD: ”Vi har inte råd med invandrarna”

i HÄLLEFORS

HÄLLEFORS. Debatten om kommunens resultat var tuff i kommunfullmäktige men när sverigedemokraten Lars Eriksson ifrågasatte om Hällefors har råd med invandringen hamnade alla på samma sida – mot Eriksson.

Att åsikterna är många och olika ifråga om skötseln av kommunens ekonomi är uppenbar, men när sverigedemokraten Lars Eriksson ifrågasatte invandrarna enades kommunfullmäktige. Eriksson blev fullkomligt överkörd av de som yttrade sig i talarstolen.

– Jag tar avstånd från den här typen av diskussioner, sade Christina Johansson (M).

– Vi har råd, sade Barbro Stein (GP).

– Jag har aldrig blivit kallad pastor tidigare, sade Arne Rubin (KD) med adress Eriksson. Din politik håller inte i den här kommunen och jag går definitivt inte på din politik.

7 Comments

 1. Vi närmar oss 40-talets värderingar när vi talar om människor som är drabbade av krig och är i kris! Jag lider oerhört att se dessa barn från Syrien när jag ser dem på TV nyheterna.
  Vill vi att Sverige ska sluta med att vara ett humant land? Inte jag i alla fall.

 2. Hur motiverade GP att de hade råd, har de siffror som stöder detta?
  Varför vill inte M ”ta debatten”?
  Och hur motiverade SD att de inte har råd?
  Det kanske är lätt att motivera i en konkursmässig avfolkningskommun, men det vore kul att se siffrorna.
  Eller är de så oseriösa att de baserar ståndpunkter enbart på känslor istället för att låta fakta motivera?

 3. Jag tycker att det är otroligt bra att någon vågar ta upp frågan. Att andra politiker blundar för problemet skrämmer mig och jag vågar inte lita på dom längre. Invandringen är enorm kostnad. Sverige är på väg att sjunka ekonomiskt. Vi kan inte blunda för problemet längre. Jag har följt Lasse i kommunpolitiken, och jag kan säga att det finns inte en fråga han tar upp som är dålig. Han tar upp frågor som ingen annan tidigare tagit upp, och han vågar ställa dom andra partierna mot väggen. Bra jobbat Lasse!

 4. Varför är det alltid så känsligt att tala om den verkliga kostanaden? Inget är gratis, säga att det inte kostar kommunen något är att fara illa med sanningen. Normala utbildningstiden för en invandrare innan de kan jobba är 18 år enl statestiken, låter inte helt gratis.Vem betalar försörjningsstöd, dagis, utbildning,hyra, etc? Deras hemland eftersom det inte kostar oss något? Borde vara bättre att satsa på ungdomen så de kan få ett jobb.

 5. Klart men vill veta vad allt kostar när det fattas miljoner. Allt annat får vi reda på men aldrig den totala kostnaden gör invandringen.
  //Lindebo

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.