Sebastian Stakset till Nora

i ETTAN/NORA

NORA. Sebastian Stakset är en kristen rappare och förkunnare. I många år var han medlem i gruppen Kartellen under sitt dåvarande artistnamn Sebbe Staxx.

På tisdag gör han nedslag i Nora – både för högstadiet på Karlsängsskolan och Bergslagskyrkan på kvällen.

Efter sin omvändelse 2016 lämnade han både Kartellen och artistnamnet. Sebastian Stakset är även en av grundarna till organisationen Heart of Evangelism.

Sebastian Stakset reser numera runt i Sverige och håller föreläsningar i skolor och gör detta i samarbete med lokala kyrkor. I Nora är det ett samarbete mellan Karlsängsskolan och Bergslagskyrkan. Tisdag 3 oktober är det under dagen föreläsningar för åttonde- och niondeklasser på Karlsäng och dagen avslutas med ett event i Bergslagskyrkan (18,30) där Stakset berättar mer och sjunger sina nya låtar. Kvällens framträdande är för alla – inte bara för de yngre.

Föreläsningen ”En väg ut” berör ämnen som utanförskap, missbruk och kriminalitet. Den syftar till att motivera ungdomar att göra rätt val i livet. Man vänder sig också till både arbetsgivare, myndigheter och skolor för att ge dem bättre verktyg för att engagera sig socialt och jobba med bemötande och inkludering.

* Staksets bok ”Bara ljuset kan besegra mörkret” är Sebastian Staksets livsberättelse som sålt i över 150,000 exemplar.

* Han har sedan kriget bröt ut i Ukraina gjort en rad resor med den hjälporganisation han driver genom Heart for Evangelism. I Kiev tackade borgmästaren Vitaliy Klitschko officiellt för den medicinska hjälp landet fått genom organisationen. Det har blivit 31 lastbilar. Bland det medicinska material man transporterat har det t ex varit fältsjukhus från England som använts under pandemin. Sebastians nya album ”Medan vi faller” släpptes i november 2022, där man bl.a. hittar singlarna ”Blöder från själen” och ”Trakten” som hade släppts tidigare under året och fått miljontals streamningar på Spotify. Han är också aktuell med en film som spelats in med samma namn som albumet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.