Efterlängtad seger för LIF Lindesberg

i Okategoriserade/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg tog sin första seger i årets allsvenska när man hemmabesegrade Ricoh HK på söndagseftermiddagen. Och ingen kunde ta miste på glädjen efter slutsignalen.

– Det var riktigt skönt, säger LIF-tränaren Herman Arenvang. Vi har inte börjat så bra som vi tänkt, men jag har inte tvivlat på att vi kan.

LIF Lindesberg började bra och hade ett eller två måls ledningända till den första halvlekens slutskede, då slarv och några tekniska fel bjöd in gästande Ricoh i matchen. 12-12 var ställningen i halvtid.

– Vi har inte gjort det tillräckligt bra så här långt, säger Herman Arenvang. Det blev problem när de kom ikapp och gick om, men i övrigt spelade vi ett stabilt försvarsspel under hela matchen.

LIF visade direkt i den andra halvleken att man ville vinna och ryckte till sig en rejäl ledning direkt. Och LIF Lindesberg visade upp ett helt annat uppställt försvarsspel än det man bjudit publiken på så här långt.

– Vi har jobbat på det och i den förra matchen och den här var Konrad Rasmussen riktigt bra och det blir lite nyckeln. i det spelet. När Konrad är bra drar vi isär motståndarförsvaren och de andra får lite större ytor. Vi måste få ut försvaret lite så spelare som Erik Persson kan få lite utrymme, så som han fick idag.

Segersiffrorna skrevs till 25-22 och många förtjänar beröm i LIF Lindesberg. Erik Persson gjorde några viktiga mål, men viktigast var kanske målvakten Peter Carlsson som svarade för en riktigt bra insats. Konrad Rasmussen är redan nämnd, men även Jacob Nelson var bra framåt. I försvaret förtjänar samtliga spelare beröm.

24i återkommer inom kort med bilder.

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.