Seger utan att övertyga

i HÄLLEFORS B/SPORT

LV_Svedala1_spel
LINDESBERG. Lindesberg Volley vann lördagens match mot Svedala med 3-0 (25-13, 26-24, 25-18), men övertygade bara i första set.

– Vi tappade fokus efter bra spel i det första setet, säger Lindesbergs tränare Ismo Peltoarvo.

Med både Nadya Greseva och Emily Stockman på sjuk- och skadelistan var Lindesbergs insats i det första setet riktigt bra. Bland andra klev Sara Malmlöf fram och tog för sig.

Vad som sedan hände i det andra setet är svårförklarligt. Lindesberg låg riktigt illa till, men som många gånger tidigare växer laget när det behövs.

– Det är alltid svårt att komma tillbaka när man hamnat i ett läge där man slappnat av, säger Ismo Peltoarvo.

Peltoarvo rullade runt ganska friskt på de spelare han förfogade över och tycks leda laget efter det vita papperets princip – ingen är given och alla har chansen.

– Jag försöker hitta alternativ. Se vilka som fungerar i byten och se vilka som är bra när de kommer in. Sånt är värdefullt att veta när det börjar tajta ihop sig.

Under veckan har det blivit klart att fjolårsmästaren Anna Rönnbäck åter tränar, och i andra set var det dags för comeback.

– Jag är jätteglad att ha Anna med i laget, säger Ismo Peltoarvo. Hennes person är värd jättemycket. Formen är långt från den forna storformen, men den energi hon ger till laget är oerhört värdefull.

Lindesberg vann alltså i tre raka set, men Peltoarvo såg stundtals ganska fundersam ut under matchen.

– Jag är inte alls nöjd med hur vi lade upp spelet under vissa perioder, säger han. Vi försökte rätta till en del under matchen, men vi har lite kvar att göra där. Men jag tycker absolut att vi är på rätt väg.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.