Semjonovs och Karlsson förlorade till AIK

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. En redan tunn trupp för Lindlöven blir ännu mindre. På onsdagen sattes skyttekungen Maksim Semjonovs och backjätten Joshua Karlsson upp på allsvenska AIK:s rosterlista och togs samtidigt bort från Lindlövens.

Tappet efter Maksim Semjonovs och Joshua Karlsson kommer att bli stort och Lindlöven måste fylla på med såväl backar som forwards. Sannolikt ligger ett bytesavtal i potten och Lindlöven kommer att få överta AIK-spelare som behöver utvecklas genom seniorhockey, men likväl är det två av lagets bästa spelare som försvinner.

Som bekant har Lindlöven startat Vårserien norra på allra bästa sätt och målsättningen är förstås att bli sämst trea i serien och därmed kunna hamna i det senare kvalet till Allsvenskan. Därifrån kan allt hända och det är det Lindlöven hoppas på.

För att nå målsättningen krävs dock spelare. För tillfället är Lindlövens trupp tunn och behöver fyllas på med kvalitet för att inte hamna i ett utspelat läge om någon månad. Att tappa två toppspelare i det här läget är egentligen katastrofalt, men Lindlövens sportchef Tomas Östlund har hittat lösningar tidigare.

Avbräck i övrigt är dock Isak Jonsson, skadad, och Alexander Sunnefors, som brutit foten och är borta resten av säsongen. Förhoppningsvis tillkommer offensive backen Phil Caron från Hällefors IK, som har skrivit på, men ännu saknas han på Lindlövens roster.

Lindlöven skulle ha spelat hemma på lördag mot Kiruna IF, men den matchen har skjutits upp och nästa match blir därmed Enköpings SK borta den 19 januari.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.