Senapsdressad grillad entrecôte

i MATRECEPT 24i

Grillentrecote2VARMRÄTT. Grillat hör sommaren till och enklare än så här blir det inte. Trots det en riktig bjudrätt om spontangäster plötsligt knackar på dörren.

Ingredienser (4 personer):
2-3 tjocka entrecôter à 300 gram
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk vatten
1 ½ msk pressad citron
1 tsk fransk senap
½ dl finhackad gräslök
Salt
Peppar
 
Gör så här:
1)      Blanda dressingen genom att vispa ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
2)     Klyftpotatis passar perfekt till grillad entrecôte. Beräkna bortåt ett kilo potatis, stek i 225 grader i ugnen tillsammans med 2-3 matskedar olivolja.
3)     Gör en grönsallad efter egen smak.
4)     Grilla entrecôterna sakta och vänd ofta. Köttet ska vara rosa.
5)     Skär entrecôterna i fyra delar på längden.
6)     Servera ett par köttbitar, ringla dressingen över köttet tillsammans med klyftpotatis och sallad.
7)     Njut.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.