Seniormässan växer så det knakar

BERGSLAGEN. Fjolårets premiär för en Seniormässa i Lindesberg Arena blev en succé, och när mässan arrangeras den 2 oktober i år kommer den att vara dubbelt så stor och omfattar nu Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Hällefors.

– Det känns fantastiskt vilket fint gensvar vi fått i år från såväl föreningsliv som organisationer och företag, säger initiativtagaren Carin Neanro i ett pressmeddelande.

Under premiäråret för Seniormässan var det omkring 30 utställare på plats i Lindesberg arena och 1600 seniorer besökte mässan. Till årets mässa kommer 70 utställare och besökarna kommer att bussas in från hela den norra länsdelen.

Det är kommunerna och Närsjukvård norr/Region Örebro län som samarrangerar mässan med föreningslivet, Örebro läns bildningsförbund, Örebro läns idrottsförbund och Folkhälsoteamet i norra länsdelen. Mässan genomförs, liksom i fjol, även i år med stöd från Sparbankstiftelsen Bergslagen.

Det kommer att bli en händelserik dag och förutom utställarna kommer dagen bjuda på körsång, dansuppvisning, totalt fem olika föredrag att välja mellan och en turnering i gå-fotboll.

– Vi har fått ihop lag från Ljusnarsberg, Lindesberg och Nora och spelarna är väldigt laddade för att tävla, säger Mathias Angelin från Örebro läns idrottsförbund, som ligger bakom satsningen på gå-fotboll bland seniorerna i länsdelen. Även Hällefors hoppades in i det sista att få ihop ett lag, men det gick tyvärr inte. Men även pensionärerna där är på gång att få till träning på hemmaplan, vilket känns jättekul.

Föredragshållare under mässan är Heiko Botman, läkare Nora vårdcentral och Mikael Karlsson, dietist Lindesbergs lasarett, som kommer prata om ”Fall och läkemedel” respektive ge goda råd kring kost.  Björn Nyberg, Frövi judo, är med i år igen för att berätta om ”Att falla rätt” och Helena Ericsson, Örebro universitet, kommer att prata om ”Motivation till motion” tillsammans med senioren Lillemor Almstedt. Även Bergslagens överförmyndarnämnd finns med på listan över föredragshållare under dagen.

Seniormässan den 2 oktober inleds klockan 10 med invigningstal av Marie-Louise Forsberg-Fransson, ordförande Örebro Läns Idrottsförbund, och pågår till klockan 15.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.