Skön bortaseger för Lindlöven

i SPORT

BORLÄNGE. Med tre mål av Joakim Olsson Fromell och ett av brorsan Daniel kunde Lindlöven knäppa komkurrenten Borlänge på näsan på söndagskvällen. Matchen slutade 3-6 (2-2, 0-2, 1-2) i Lindlövens favör.

– Borlänge är ett svårt lag att läsa av, men vänder man snabbt på dom så får de problem, analyserar Löventränaren Staffan Tholsson.

Det är ingen rookie Lindlöven har i båset i år och Staffan Tholsson vet ganska väl vad han vill med årets Lindlöven. Det visade laget när man gästade Borlänge på söndagskvällen.

– Jag sade innan matchen att det här är en så kallad sexpoängsmatch, säger Staffan. Och i en sån här serie är det otroligt viktigt att man vinner rätt matcher. Men jag tycker laget lyfter sig hela tiden och visar den vinnarinstinkt som krävs på den här nivån.

Just detta – vinnarinstinkten – är Staffan Tholssons bidrag till årets Lindlöven.

– Killarna måste alltid vilja vinna, säger han. Både på träning och i match. Vi är ett bra lag och ska aldrig förlora på en dålig inställning så länge jag är tränare.

Mot Borlänge var Joakim Olsson Fromell kung med sina tre mål och får mycket beröm av Tholsson.

– Såklart ska Jocke ha ett stort plus, men inte bara för sina mål, säger han. Han har blivit en väldigt bra tvåvägsspelare.

Lindlöven spelade med fyra kompletta femmor och Staffan Tholsson är nöjd med att alla spelare accepterar sina respektive roller i formationerna.

– Idag gör fjärdefemman en kanonmatch, säger han. Och tredje gör det riktigt bra också.

Tanken är ju att förstalinan med patrik Säfström, Niklas Ottosson och Simon Jellvert ska stå för offensiv och att andralinan med Niklas Nooni, Joakim Olsson Fromell och Anton Magnusson ska stå för offensiv och stabilitet. Tredje med Larshans, Flygar och Daniel Olsson Fromell är en jokerlina med bra defensiva kvaliteter och fjärde ska bara spela 0-0 och vara jobbig för motståndarna.

– Men vi är ett bra lag och det finns alternativ, säger Staffan Tholsson. Nu njuter vi på vägen hem och i morgon gör vi en bra träning igen.

Förutom Joakim Olsson Fromell, med tre mål, gjordes övriga mål av Simon Jellvert, Patrik Larshans och Daniel Olsson Fromel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.