Skön seger för Lindesberg Volley

i SPORT

LV_Hylte_spelLINDESBERG. Det blev precis en så jämn match mot Hylte/Halmstad som många hade förväntat sig, men Lindesberg Volley drog det längsta strået och vann med 3-2 i set.

– Jag tycker det var en jättebra match av oss och vi behöver den här typen av matcher, säger tränaren Ismo Peltoarvo. Vi fick spela mycket och de misstag vi gör förstärks och blir ganska tydliga. Vi vet precis vad vi behöver jobba på nu.

Hylte/Halmstad tog det första setet och Lindesberg hade problem. Hylte har kanter som heter duga, men när gästerna dessutom varierade med långa och korta slag såg hemmalaget inte ut att ha något riktigt motvapen.

Men när även andra set såg ut att rinna iväg tog Peltoarvo sin andra timeout och ut kom sedan ett helt nytt Lindesberg.

– Jag kommer knappt ihåg vad jag sade till tjejerna då, säger Ismo. Men vi var tvungna att göra något åt deras korta anfall och vi gjorde några justeringar i hur vi spelade. När vi väl kom åt detta blev de lite mer sårbara.

Och inte bara lite. Lindesberg tog det andra setet och det tredje av bara farten. Ett spelmässigt jämnt fjärde set raserades på grund av lite för många egna misstag och matchen gick till ett femte set.

Men Lindesberg var det starkaste laget när det gällde. Inget snack om saken i det femte setet och Lindesbergs spelare jublade efter matchen.

-Det finns en bra potential i laget, men jag tycker vi har en ganska lång väg att gå innan vi är klara, säger Peltoarvo. Vi måste rätta till alla enkla misstag vi gör.

Men du har fått igång spelare som inte tjänstgjort specielt flitigt i vinter. Sofie Lundberg gör ju en jättematch.

– Sofie gör ett fantastiskt bra inhopp. Kul att se att hon kan kliva in och spela så stabilt, framför allt i anfall.

En kul match idag och kul att ni vann. Vad ska ni jobba på nu?

– De egna misstagen blir för många i rad. Och vi gör dom i ganska dumma lägen. Men får vi jobba bort misstagen så kommer det att se bättre ut.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.